Política

L'Alcúdia se situa contra els desnonaments

Es retiraran els fons municipals dels bancs que desallotgen veïns de l'Alcúdia

Es critica el Decret del Govern per ser insuficient i no resoldre els problemes

L'Ajuntament de l'Alcúdia ha aprovat, per unanimitat del tres partits polítics que composen el consistori una moció de Compromís per l'Alcúdia en què a més de criticar durament els milers de desallotjaments de famílies realitzats en els últims anys, es consideren insuficients les mesures aprovades pel Govern i es posen en pràctica una sèrie de mesures municipals per a combatre les execucions hipotecàries.

Paco Sanz, regidor de Compromís, va explicar que en octubre de 2011, l'Ajuntament de l'Alcúdia ja va aprovar una moció de Compromís en la que es demanava la dació en pagament, s'instava al Govern a paralitzar els desallotjaments de les famílies i que els milers de pisos buits que estan acumulant els bancs foren posats a la disposició de les famílies desnonades i sense recursos en règim de lloguer social.

La moció aprovada per l'Ajuntament insta al Govern central a la paralització de tots els desnonaments d'habitatge habitual, a regular la dació en pagament amb caràcter retroactiu, a que regule la reconversió del parc d'habitatges que acumulen les entitats financeres en un parc públic de lloguer social i a que es tinga en compte la Plataforma d'Afectats per les Hipoteques.

A nivell municipal l'Ajuntament retirarà els fons municipals d'aquelles entitats financeres que realitzen el desallotjament de veïns de l'Alcúdia, no col·laborarà en els casos de desallotjaments de famílies de les seues cases, posarà a disposició dels afectats els serveis jurídics de l'Ajuntament i modificarà l'Ordenança de l'Impost sobre l'increment de valor dels terrenys urbans —plusvàlua— incorporant la bonificació del 95% del pagament d'aquest impost a aquelles persones afectades per una execució hipotecària que afecte a la vivenda habitual.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Una comissió de l’ONU veu l’exèrcit d’Israel com “un dels més criminals del món”

barcelona
estat espanyol

Detenen als Països Baixos el sospitós d’haver disparat a Vidal-Quadras

barcelona
política

Tímides disculpes del president del Parlament balear mentre l’oposició en demana la dimissió

barcelona
política

Rull convoca per al 26 de juny un ple ordinari per iniciar el compte enrere

barcelona

El PSC considera que el sobrecost del servei de neteja no es nota per enlloc

GIRONA
política

Fiscalia demana l’amnistia i retirar l’ordre de detenció de Puigdemont

barcelona
Política

Puigdemont insta Llarena a aplicar l’amnistia i a aixecar l’ordre de detenció

barcelona
política

Ja és oficial: cap candidat es vol presentar encara a la investidura

barcelona
judicial

La fiscalia demana l’amnistia per 46 policies investigats per l’1-O a Barcelona

barcelona