Política

Ramon Espadaler

Conseller d'Interior (Entra)

L'home de Duran

relleu

El fins ara portaveu adjunt de CiU i un dels executors de la geometria variable de l'anterior govern torna a rellevar Puig i dirigirà una de les conselleries més polèmiques

Ramon Espadaler (Vic, Osona, 1963), llicenciat en història i president del consell nacional d'UDC, torna, nou anys després, a formar part d'un govern de CiU i, tal com va passar el 2001, quan es va fer càrrec de la conselleria de Medi Ambient, agafa el relleu a Felip Puig.

Aquesta vegada, però, haurà de gestionar una àrea que es troba en el punt de mira de la societat, amb polèmiques recents, com l'ús de pilotes de goma per part dels Mossos d'Esquadra per dispersar les manifestacions, ús que ha provocat que, des del 2001, vuit ciutadans hagin perdut un ull. A aquesta polèmica cal afegir també el malestar intern del cos per les retallades salarials.

Políticament, l'entrada d'Espadaler reforça el protagonisme dels democratacristians en l'executiu d'Artur Mas, en el qual ja hi ha els consellers Joana Ortega i Josep Maria Pelegrí, que repeteixen en el càrrec.

Espadaler conserva la confiança que el 2001 va obtenir de Josep Antoni Duran i Lleida per formar part del govern en què Artur Mas s'erigia com a substitut de Jordi Pujol. Afiliat a UDC des del 1988, la seva carrera política es va iniciar com a regidor a l'Ajuntament de Sant Quirze de Besora (1991-1999), i després va passar a l'Ajuntament de Vic, on va ser tinent d'alcalde fins al 2001, quan va entrar a l'últim govern de Jordi Pujol. L'herència que llavors li deixava Puig ja no era del tot plàcida a causa de la desconfiança que havia generat el suport de CiU al transvasament de l'Ebre. Va rebutjar ser el candidat de CiU a l'alcaldia de Vic, i va deixar així la plaça per a Josep Maria Vila d'Abadal, amb qui ha mantingut algunes tensions en el si del partit. Amb l'arribada del tripartit, el 2004, Espadaler es va convertir en l'ombra del conseller Salvador Milà en temes ambientals. El deute que ja llavors arrossegava l'Agència Catalana de l'Aigua i l'aposta de CiU per transvasar aigua del Roine protagonitzaven els debats. Portaveu adjunt de CiU al Parlament, ha participat darrerament en el pacte de governabilitat signat amb ERC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ESTAT ESPANYOL

Dirigents ultres d’Europa i Amèrica segellen la seva “germandat” a Madrid

BARCELONA

El president iranià, desaparegut després d’haver patit un accident d'helicòpter

BARCELONA
PACÍFIC

Arriben a Nova Caledònia els gendarmes enviats per frenar la revolta canac

BARCELONA
ÀSIA

Surten de l'Afganistan els dos turistes espanyols il·lesos en l’atac

BARCELONA
CAUCAS

El govern de Geòrgia s’obre a modificar la polèmica ‘llei russa’

BARCELONA
judicial

El TSJC assumeix el cas de Vergés per la vacunació dels policies

barcelona
GUERRA A GAZA

L’esquerda interna s’eixampla dins del gabinet de guerra israelià

BARCELONA
GUERRA A GAZA

Israel anuncia la recuperació del cos d’un altre ostatge a la Franja

BARCELONA
MEDITERRANI

Desapareguts 23 migrants que havien salpat de Tunísia cap a Itàlia

BARCELONA