Política

Espinelves, al jutjat per haver-se declarat lliure

L'Estat presenta un contenciós contra la moció aprovada al ple

Celrà recull més de 4.000 firmes pel mateix cas

Com ja va passar a finals de l'any passat amb Celrà, l'Advocacia de l'Estat ha portat l'Ajuntament d'Espinelves al tribunal contenciós administratiu per la moció que va aprovar el mes de setembre en què es declarava simbòlicament “territori català lliure i sobirà”. El consistori va rebre la notificació dimecres i, segons ha explicat l'alcalde, Joan Manuel Claveria (ERC), s'ha decidit presentar batalla al procés judicial i formalitzar un recurs. “No té cap sentit que ens presentin un contenciós administratiu quan el que es va fer al ple és una declaració ideològica”, afirmava ahir Claveria. L'Ajuntament disposa ara d'un termini de vint dies per fer efectiu el recurs, però no es presentarà fins que s'estigui a punt d'esgotar el termini, perquè altres pobles de la zona també han aprovat la mateixa proposta i es pretén organitzar una defensa conjunta, si és que també reben la notificació de l'Estat. La proposta és la moció tipus que molts consistoris catalans han aprovat i, entre altres coses, demana al Parlament que assumeixi, “de manera unilateral i a tots els efectes, la plena sobirania de la nació catalana, en la perspectiva de la constitució d'un estat català independent, democràtic i social”.

Suports a Celrà

Per la seva banda, l'Ajuntament de Celrà ha recollit més de 4.000 signatures de suport a la moció aprovada pel ple el 18 de setembre. La intenció del govern municipal és presentar la documentació que el jutjat els ha demanat (l'han de presentar el dia 21) amb les firmes. D'altra banda, s'ha organitzat al municipi un acte polític de suport a tots els municipis que s'han declarat lliures. Hi ha confirmada la participació de diputats de la CUP, ERC i ICV-EUiA, així com de membres de l'ANC i de l'AMI i entitats locals. El sindicat Manos Limpias també va denunciar l'Ajuntament de Girona per haver aprovat el text.

L'enèsima denúncia per la ‘rojigualda'

La delegada del govern a Catalunya, María de los Llanos de Luna, continua amb la seva particular croada perquè la bandera espanyola onegi a tots els ajuntaments, com és legal. Ha enviat una carta a l'alcalde de Gallifa, Jordi Fornas (SI), perquè certifiqui en el termini de deu dies que hi ha la rojigualda al balcó. Segons De Luna, aquesta absència suposa un “incompliment constant d'una obligació”. L'alcalde de Gallifa, el primer municipi català que s'ha declarat insubmís fiscal amb l'Estat, assegura tenir la “fórmula legal” per mantenir només la catalana i l'estelada. La presentarà demà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona