Política

Els pressupostos de Daimús inclouen partides per la formació dels aturats

Hi ha novetats a les ordenances fiscals a instància del grup nacionalista

Als pressupostos de 2013 de l'Ajuntament de Daimús es contempla, per primera vegada, una partida d'estímul a polítiques actives d'ocupació en la seua vessant de millora de la formació professional dels treballadors aturats.

Des de feia alguns anys que el Bloc - Compromís reivindicava l'existència de partides per estimular la formació i el reciclatge professional dels treballadors aturat i ara per primera vegada, als pressupostos es contempla una partida modesta per estimular aquesta formació.

Aquest fet, junt a l'acceptació de les propostes dels nacionalistes en les ordenances fiscals, han fet que des del Bloc - Compromís s'abstingueren en la votació dels pressupostos de 2013.

La reserva d'aquest grup polític a votar a favor del pressuposts i les ordenances, ha estat determinada per la inconsistència entre les quantitats que es preveu recaptar i el cost del servei, en el cas de l'arreplegada del fem, més encara quan es tracta d'una taxa on s'ha de facturar en relació al cost real.

Igualment ha mantés la reserva a creure's uns pressupostos que any rere any “s'incompleixen sistemàticament, produint-se fortes modificacions pressupostàries derivades d'una mancança de control en les despeses, i deixant de pagar a final d'any a determinades empreses o persones”.

Els regidors de Bloc - Compromís, tot i que els sembla positiu el manteniment de les subvencions municipals en situacions de crisi com l'actual, ressalten que, continua havent associacions clarament discriminades en la política de repartiment de subvencions, així com a l'hora de pagar-los les mateixes. A hores d'ara encara hi ha alguna associació que no ha cobrat ni un euro de la subvenció de l'any 2012.

En darrer lloc, en el capítol d'ingressos, si bé és cert que no van a pujar-se els impostos de l'any 2013, cal no oblidar que a Daimús, com a molts altres pobles, a l'exercici 2012 es va patir un increment del 10% en la “contribució” i, evidentment, després d'aquesta pujada, enguany no es poden demanar més esforços fiscals al veïnat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona