Política

“Espero que la delegada del govern prengui bona nota de la sentència”

L'alcalde de Girona aplaudeix les crítiques del jutge al recurs

Creu que el veredicte legitima la contractació, i només s'hi qüestionen detalls formals

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, va valorar molt positivament que la sentència critiqui “la conducta” de l'Estat per haver presentat el recurs tot i saber que la transcendència jurídica seria pràcticament nul·la.

Segons Puigdemont, aquest retret a l'Estat del jutge, que va qualificar de “valent”, demostra que el recurs tenia una intencionalitat bàsicament política. A més, l'alcalde va mostrar-se satisfet que s'hi reconegui el dret de l'Ajuntament a contractar trens.

No comparteix, però, l'opinió del jutge segons la qual el consistori es va excedir en les seves competències, i reitera que el fet és que s'oferia un servei als ciutadans i que és secundari si es tracta d'un acte “polític, esportiu o cultural”. Puigdemont es pregunta si l'Estat hauria actuat de la mateixa manera si s'hagués llogat una pantalla gegant per veure la selecció espanyola de futbol. L'alcalde se sent legitimat en la sentència per continuar contractant trens en el futur si es considera necessari: “Només s'hi qüestionen aspectes formals de la contractació, que altres vegades en un futur tindrem en compte.”

Tot i que el recurs era contra Girona, que és qui va signar el contracte de lloguer dels trens, la decisió de noliejar-los era un acord amb l'Ajuntament de Figueres. L'alcaldessa del municipi empordanès, Marta Felip, va reiterar el seu suport a l'alcalde Puigdemont, i va assegurar que compartien “la finalitat i el fons de l'acció”.

Pel que fa al recurs, Felip diu que li sap “greu la instrumentalització de la justícia per a usos polítics” que, al seu entendre, ha fet la Delegació del Govern espanyol. Respecte a la sentència, assegura que comparteix l'opinió del jutge, i es dol de “l'excés de zel de la Delegació del Govern en segons quines competències dels ajuntaments”.

Si haguéssim contractat una pantalla gegant per veure la selecció espanyola, els hauria semblat bé
Carles Puigdemont
alcalde de girona
Aquest afer mai no hauria d'haver anat als jutjats, i haver-l'hi portat té una intencionalitat política
Tinc la sensació que la sentència recull el sentiment general de la societat gironina en aquesta qüestió
Ens dol l'excés de zel de la Delegació del Govern de l'Estat en algunes competències dels ajuntaments”
Marta Felip
alcaldessa de figueres


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.