Política

Degoteig pel territori

La convocatòria de l'ANC se salda al vespre amb dotzenes de petites concentracions de suport a la declaració aprovada pel Parlament arreu de Catalunya

La que es va celebrar al matí davant del Parlament va coincidir amb una altra, molt més esquifida, en defensa de la unitat de l'Estat, però no hi va haver incidents

La votació de la resolució sobre la sobirania de Catalunya va anar acompanyada de petites concentracions a tot Catalunya en suport del dret a decidir, que responien a una convocatòria de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). Al matí, coincidint amb la celebració del ple en què es votava el pronunciament, unes 200 persones es van congregar al parc de la Ciutadella de Barcelona, just davant de l'entrada del Parlament, en suport al dret a decidir. Tot i que la convocatòria era a les 12, a les 10, l'hora en què començava la sessió parlamentària, ja hi havia un petit grup, que va coincidir durant una estona amb les dues dotzenes de persones que van respondre a la convocatòria del Moviment Cívic d'Espanya i Catalans en defensa de la unitat de l'Estat, sense que es registrés cap incident. Els que sí que van haver d'aguantar, a l'entrada o a la sortida del Parlament, crits o insults dels manifestants van ser nombrosos diputats. En canvi d'altres, com ara Junqueras, van ser aplaudits.

A banda de la trobada a la Ciutadella, la resta de concentracions es van celebrar a les set de la tarda, davant dels ajuntaments de nombrosos municipis.

A Girona, la plaça del Vi es va omplir amb unes 400 persones. La regidora de l'equip de govern, de CiU, Marta Madrenas i el coordinador de l'ANC a Girona, Josep Bosch, van llegir el manifest redactat per l'ANC i l'AMI. A la resta de comarques gironines, 200 persones es van aplegar a Banyoles; 150, a Olot, i prop d'un centenar a Blanes i a Palafrugell, mentre que a Figueres es van concentrar més de 200 persones. Hi va haver concentracions també a Torroella de Montgrí, Vidreres, Lloret de Mar, Tossa, Sant Feliu de Guíxols, Roses i Castelló d'Empúries, entre d'altres. A Tarragona, prop d'un centenar de persones es van concentrar a la plaça de la Font. Entre els assistents hi havia una majoria de representants polítics de CiU, especialment del seu grup municipal. També a Lleida prop de 200 persones van respondre a la tarda a la crida de l'ANC a concentrar-se davant de la Subdelegació del Govern de l'Estat. També a Ponent hi va haver concentracions a Balaguer, Mollerussa, la Seu d'Urgell i altres poblacions.

Informació elaborada per

David Marín, Azahara Palomares,
Mar Vicente i Ivan Vila

Estelada gegant
Els manifestants concentrats davant del Parlament van desplegar una estelada gegant. El contrast el posaven els unionistes, amb dues banderes, una d'espanyola i una altra de catalana, amb el lema “Sense tu no sóc res”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Illa descarta fer “un Collboni” i ser investit amb els vots del PP

barcelona
política

El PSC es dispara en l’enquesta del CEO i ERC i Junts es disputen el segon lloc

barcelona
GIRONA

La CUP proposa més habitatge públic per ajudar els joves a emancipar-se

GIRONA
guerra a Europa

La corrupció torna a sacsejar el govern ucraïnès

barcelona

Carles Sastre elegit nou president d’ERC-SOM de Roses

roses
Estat espanyol

El PSOE ajorna la comissió federal que ha d’aprovar la llista per a les europees

barcelona
política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans