Política

salut

El Consell de Salut Municipal vetllarà per l'ABS de l'Escala

Els alcaldes afectats per la privatització reclamen en un manifest signat ahir que la Generalitat aturi el procés

L'alcalde, Estanis Puig, proposa que l'ABS torni a la xarxa pública de I'ICS

Els nou alcaldes afectats per la privatització de l'àrea bàsica de salut de l'Escala (Bellcaire, Albons, Viladamat, Ventalló, l'Armentera, Torroella de Fluvià, Sant Pere Pescador, Vilamacolum i l'Escala) s'integraran en el Consell de Salut Municipal de l'Escala per vetllar i controlar el funcionament de la gestió de l'ABS a mans d'Eulen. “Volem convertir-nos en supervisors, inspectors, en elements de control de la gestió”, va declarar ahir l'alcalde de l'Escala, Estanis Puig, que, per la seva banda, va anar més enllà i va proposar que en cas que el procés acabi com apunta, amb l'ABS a mans d'Eulen, l'Institut Català de la Salut (ICS) recuperi l'ABS. “Tornar a la xarxa pública com estàvem abans del 2000 seria el més adequat”, va afirmar.

La Fundació Salut Empordà, l'actual adjudicatària, té temps fins al 15 de febrer per presentar un recurs. Si no ho fa Eulen assumirà la gestió.

En el manifest d'alcaldes es proclamava el profund desacord amb l'adjudicació a una empresa privada amb ànim de lucre, es mostrava la preocupació per la possibilitat que els criteris empresarials acabin perjudicant la qualitat del servei i es constatava el creixent malestar perquè l'ABS de l'Escala s'ha utilitzat com a punta de llança per a la introducció d'un nou model sanitari. Tots els alcaldes van reclamar a la Generalitat que aturi el procés d'adjudicació i en comenci un de reflexió, i que revisi el model sanitari. Estanis Puig va demanar a la Generalitat que “trobi la fórmula per revocar l'adjudicació com es va fer al seu moment amb Aigües Ter-Llobregat”.

En el ple municipal que es va fer ahir tots els grups municipals de l'Escala (PSC, ICV, CiU, Junts per l'Escala i el PP) van aprovar el manifest i van mostrar el seu rebuig.

Eulen té deu anys “d'experiència” en la sanitat

Fonts d'Eulen han explicat que tenen una experiència de més de deu anys en el sector de la sanitat. Segons les mateixes fonts, dins de l'empresa hi ha una secció especialitzada en sanitat que presta serveis d'esterilització en diversos centres hospitalaris i serveis d'urgències en alguns aeroports.

Eulen, que no té experiència en l'àmbit de l'atenció primària, va atendre l'any passat més de 16.000 usuaris amb una plantilla de 8.000 professionals i una facturació superior als 170 milions d'euros, unes xifres que, segons fonts de l'empresa, la converteixen en una empresa líder en el sector sociosanitari.

D'altra banda, les delegacions d'Eulen a Màlaga i Melilla han estat sancionades, respectivament, per la inspecció de treball per unes pràctiques irregulars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona