Política

Presó i llibertat provisional per a dos dels detinguts a Galícia en l'operació Manga

Cinc dels arrestats compareixen aquest divendres davant la jutgessa de Lugo que investiga el cas

Els quatre detinguts de Catalunya passaran a disposició judicial aquest dissabte

La jutgessa de Lugo que instrueix l'operació Manga, una derivada de l'operació Pokémon, Pilar de Lara, ha decretat presó provisional comunicada i llibertat provisional amb l'obligació de comparèixer cada 15 dies al jutjat, respectivament, per a dos dels quatre detinguts aquest dijous a Galícia. En el marc de la investigació sobre una suposada trama de suborns i adjudicacions irregulars també es va detenir una altra persona a Astúries i quatre a Catalunya, entre les quals l'alcalde de Sant Hilari Sacalm i president del Consell Comarcal de la Selva, Robert Fauria, que compareixeran aquest dissabte davant la magistrada.

Els detinguts dijous a Galícia i Astúries han passat avui pel Jutjat d'Instrucció número 1 de Lugo. De moment, la jutgessa ha decretat presó sense fiança i llibertat provisional per a dos dels detinguts a Galícia, mentre que la situació de la resta es donarà a conèixer en les properes hores. Es tracta de J. L. M. D., delegat d'Aquagest a Santiago de Compostela, que ingressarà a presó, i J. F. M., assessor cultural i organitzador d'esdeveniments, que ha quedat en llibertat provisional amb l'obligació de comparèixer al jutjat cada quinze dies.

Falta per conèixer la situació de A. V. A., regidor delegat de Mobilitat, Seguretat Ciutadana, Tràfic i Grua al Consell de Santiago; A. L. E. D., assessor de l'exalcalde de Gerardo Conde Roa al Consell de Santiago, i F. J. F. D., propietari d'una empresa de consultoria i enginyeria, aquest darrer d'Astúries.

A aquests cinc s'hi afegeixen els quatre detinguts dijous a Catalunya, que passaran a disposició judicial dissabte. Es tracta de l'alcalde de Sant Hilari Sacalm i president del Consell Comarcal de la Selva, Robert Fauria, dos empresaris de GRS Arc Local i un cap de departament del consell comarcal.

L'operació Manga és una derivada de l'operació Pokémon que investiga una presumpta trama de suborn entre empresaris i polítics per l'adjudicació de serveis públics.

El tribunal no ha precisat amb exactitud els càrrecs que s'imputa a cadascun dels nou detinguts, però ha informat que en gairebé tots els casos es tracta de delictes de suborn, tràfic d'influències, revelació de secrets o ús d'informació privilegiada, i prevaricació en el cas dels funcionaris públics. En algun cas també s'ha imputat el delicte de falsedat documental i blanqueig de capitals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Sánchez no dimiteix i seguirà de president

madrid
estat espanyol

Sánchez anuncia que es manté com a president del govern

barcelona
guerra a gaza

Almenys vint palestins morts en nous atacs israelians a Rafah

barcelona
guerra a europea

Ucraïna es retira de tres localitats en el front oriental

barcelona
política

Puigdemont suspèn l’agenda d’avui per la defunció de la seva mare

barcelona
Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
crònica

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona