Política

L'alcaldessa de Cabanes notifica els regidors les quantitats que han de tornar

Estrella Borràs declararà la anul·labilitat de l'acte de cobrament de retribucions

L'alcaldessa d'aquesta localitat de la comarca de la Plana anul·larà el cobrament d'unes quantitats considerades contràries a llei i segons assegura degut a “una errada administrativa crònica” de la que afirma que no han estat responsables el regidors del PP ni d'aquesta legislatura ni de les anteriors.

Segons s'ha sabut, els regidors de la legislatura d'Estrella Borràs hauran de tornar la totalitat dels diners percebuts i afectarà la quantitat lliurada durant els darrers quatre anys.

Ha passat tan sols un mes i mig des que Borràs ordenà a la secretària iniciar l'expedient que havia de resoldre aquest tema i accelerar els tràmits burocràtics i administratius que havien de tancar-lo definitivament.

Des del PP han lamentat la demagògia utilitzada per l'oposició, conscients que el procés ha estat portat a terme amb tot el rigor possible i l'agilitat que l'administració local podia desenvolupar.

L'equip de Govern ha ocultat a l'oposició aquesta acció

Redacció

Nou mesos ha tardat l'equip de govern del PP a Cabanes a moure fitxa en el cas dels cobraments il·legals que van estar rebent els regidors del PP des de 2003 a 2012 ( de 2007 a 2011 van ser 99.110 euros, de 2011 a 2012 17560, i de 2003 a 2007, des de l'equip de govern no s'ha facilitat eixa informació).

Ara, i de nou ocultant informació a l'oposició que va ser qui va descobrir el cas, des de l'alcaldia s'ha procedit durant la setmana passada l'enviament de cartes als regidors de l'anterior legislatura, donant-los 10 dies per al·legar, però demanant-los que en base a un nou informe de la secretària, han de tornar part dels diners cobrats il·legalment, i és en part i no tot a l'entendre que part de la il·legalitat ha prescrit en el temps.

D'eixa manera, “es perdona” tot allò cobrar il·legalment durant 2003 a 2007 (aquest any tot sencer, tot i haver canvi de legislatura), i sembla ser que també durant 2008 i potser en part de 2009.

Des d'Units pel Poble s'ha tornat a lamentar la falta de transparència del PP en estes actuacions, ja que es va demanar una comissió de seguiment del cas dels cobraments i des del PP es va denegar l'opció, i ara la informació mai ix de primera mà. I després, tal i com es va denunciar reiteradament en el plenari, el problema no radica en si la irregularitat havia prescrit o no, sinó en el fet que èticament ja hi havia prou motiu com per a retornar-los. El temps torna a donar la raó a l'oposició, els diners s'havien de tornar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Cañigueral avisa que si no governen “moltes coses quedaran aturades”

cassà de la selva
regne unit

Carles III reprendrà aquest dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona