Política

Dos fiscals especialitzats, en la causa contra Método 3

El jutjat d'instrucció número 14 de Barcelona investiga les suposades escoltes il·legals a la líder del PP i aprova l'escorcoll a la seu i els pisos dels detectius

Nomenen dos membres d'Anticorrupció

Registres maratonians. És el que van viure ahir els quatre detinguts de l'agència de detectius Método 3 i els agents de la Policía Nacional, dirigits per dos fiscals especialitzats: Emilio Sánchez Ulled i Fernando Bermejo, que pertanyen a la Fiscalia Anticorrupció, amb seu a Madrid, però als qui la fiscal en cap de Barcelona, Ana Magaldi, va nomenar per dur aquesta investigació. És previst que els quatre detinguts passin avui a disposició del jutjat de guàrdia.

“A causa de l'especial transcendència i complexitat d'aquests fets, i la possible relació amb d'altres de més greus, (...) que causen gran alarma social entre els ciutadans, convé que siguin fiscals especialitzats en la matèria i amb experiència acreditada en aquest tipus de procediments”, argumenta Magaldi per justificar els nomenaments, en un comunicat emès ahir.

La denúncia de les suposades escoltes il·legals a la líder del PP a Catalunya, Alícia Sánchez Camacho, en un dinar amb l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola contra Método 3, ha recaigut en la titular del jutjat d'instrucció número 14 de Barcelona, que com que està de baixa és substituït pel magistrat del jutjat d'instrucció número 21, Ignacio Carlos Sánchez. Va ser ell qui cap a les quatre de la tarda va aprovar els sis registres.

Els dos fiscals, junt amb el director de Método 3, Francisco Marco, i el seu advocat, van presenciar el registre l'empresa, en el número 520 de l'avinguda Diagonal de Barcelona, que fa uns tres mesos que està tancada. Hi van trobar tanta documentació que es podria omplir deu furgonetes, van dir fonts policials a Efe. Per això serà analitzada allà. Es busquen informes fets a polítics, empresaris i jutges encarregats o pagats per tercers. La policia també va escorcollar la casa de Marco, dels detectius Julián Pedribáñez, a Gavà, i Álex Borreguero, i de la seva cap, Elisenda Villena.

LA XIFRA

10
furgonetes
es poden omplir amb la documentació trobada a la seu de Método 3. La policia decideix analitzar-la allà.

Investigació al Parlament

La investigació sobre la trama d'espionatge i les escoltes il·legals es podria traslladar també al Parlament si prospera la proposta del PP de crear una comissió a la cambra catalana amb aquest objectiu. La proposta la van traslladar ahir els populars a la resta de partits perquè pugui tirar endavant. El portaveu del PSC, Maurici Lucena, va mostrar el seu suport a la iniciativa, tot i que esperarà a conèixer la concreció dels detalls. De la mateixa manera es van pronunciar la portaveu d'ERC, Marta Rovira, i el portaveu de CiU, Jordi Turull. Ambdós van assegurar que no hi posarien impediments, però que abans cal parlar-ne.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona