Política

Sánchez-Camacho serà acusació particular per l'espionatge a La Camarga

La líder del PP vol renunciar ara a la causa civil que ella mateixa va obrir en paral·lel a la penal

Demana la dimissió de Martorell i explicacions de Gordó

Alícia Sánchez-Camacho va tornar a posar fre ahir a les informacions que, d'acord amb el testimoni dels detectius implicats en el cas, l'han assenyalat com a instigadora o cooperadora en la gravació que Método 3 va fer de la conversa en què María Victoria Álvarez va revelar a la presidenta del PP català les suposades martingales fiscals del seu examant Jordi Pujol Ferrusola. Sánchez-Camacho va insistir que ella és la víctima d'aquesta història i va anunciar que es personarà a la causa penal oberta com a acusació particular i que, a més dels autors de l'enregistrament il·legal, demandarà qualsevol que hagi contribuït a difondre'l i el fes circular pels mitjans que hagin transcrit parts de la conversa.

Sánchez-Camacho va afegir que també demanarà que la causa civil “s'incorpori” a la penal. Ho va expressar malament: el que pot fer és renunciar a la via civil, que ella mateixa va obrir amb la demanda que va presentar al jutjat en paral·lel al procés penal desencadenat amb la denúncia que va posar a la Policía Nacional. Tancar el procés civil permetria a la líder dels populars estalviar-se la vista que, segons fonts judicials, es preveu a finals d'aquesta setmana i a la qual hauria d'assistir juntament amb Álvarez i el propietari de Método 3, Francisco Marco. I personar-se en la via penal, opció que també estudia Álvarez, donarà accés a la líder dels populars al sumari, que el jutge ja ha declarat secret. Un secret que ahir Sánchez-Camacho va esgrimir per justificar la decisió de no tornar a parlar del tema en cap intervenció pública, més enllà d'una eventual intervenció, si s'escau, en la comissió d'investigació que el PP vol que obri el Parlament. “Em defensaré judicialment, però no seguiré contestant al que diguin presumptes delinqüents”, va deixar anar.

La presidenta del PP català va aprofitar per atacar CDC i el PSC, que, d'acord amb informacions publicades, va acusar d'haver mentit sobre les seves relacions amb Método 3. En el cas dels socialistes, perquè van dir que no li havien fet cap encàrrec i després es va saber que sí que havien contractat –com a mínim en dues ocasions– empreses del mateix grup per temes de seguretat interna. I en el dels convergents, perquè després d'haver negat també cap contracte amb l'empresa, diversos mitjans han informat que Xavier Martorell es va enviar correus electrònics amb l'agència per pactar un preu per a un treball que, segons l'ara director d'Institucions Penitenciàries, Método 3 va acabar fent de franc com “un favor” personal.

El PP demana el cessament de Martorell també com a responsable de presons, i no només dels seus càrrecs a CDC com li ha demanat el partit. Sánchez-Camacho també vol que el conseller de Justícia, Germà Gordó, comparegui al Parlament per donar explicacions, i va llançar un avís a Artur Mas: “Quan parla de guerra bruta hauria de mesurar les seves paraules, no fos cas que els responsables siguin a prop dels despatxos de CDC o del govern.”

La contundència la va mantenir Sánchez-Camacho a l'hora de negar cap vincle seu o del PP amb Método 3, però la va convertir en ambigüitat quan va admetre després la possibilitat que sí que hi hagi hagut “alguna relació personal i puntual” de membres del partit amb l'empresa.

LES FRASES

No contestaré a injúries i calúmnies de presumptes delinqüents. Són uns altres els que poden estar nerviosos, jo no
Cal arribar al final en l'àmbit de la justícia i en el de la política. Ha arribat el moment que s'acabi l'oasi català
Alícia Sánchez-Camacho
presidenta del PP català


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Cañigueral avisa que si no governen “moltes coses quedaran aturades”

cassà de la selva
regne unit

Carles d'Anglaterra reprendrà dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona