Política

Portaran l'alcaldessa de Carlet davant la Fiscalia

Compromís ha decidit posar el tema de l'aigua en coneixement de la justícia per no informar el veïnat

El Grup Municipal Bloc - Compromís ha decidit posar els fets en coneixement de la Fiscalia si l'alcaldessa persisteix en la seua posició de no informar els veïns de la urbanització Ausiàs March que l'aigua excedeix en molt l'índex de nitrats i, per tant, no és potable.

La portaveu de Compromís a l'Ajuntament, Maria Josep Ortega, ha manifestat que “és molt greu que l'alcaldessa continue sense informar els veïns d'Ausiàs March que l'aigua subministrada no és apta per al consum, ja que la llei l'obliga a fer-ho, i a més es tracta d'una enorme irresponsabilitat ètica, legal i política ”.

Ortega ha recordat que “no s'ha dignat ni a contestar la nostra petició sobre les mesures preses per a solucionar el problema ni tampoc tenim coneixement que s'haja fet saber als veïns afectats l'estat de l'aigua i la recomanació de no consumir-la”.

Fins i tot el Ministeri de Sanitat, a través del SINAC (Sistema de Información Nacional de Agua de Consumo) té declarada l'aigua de la urbanització Ausiàs March com a “no apta per al consum”, i és per això que el grup polític denunciant assegura que l'Ajuntament ha d'advertir clarament d'este fet i de les conseqüències per a la salut de les persones que pot tindre'n el consum, per a la població en general i molt especialment per a nadons i dones embarassades.

Cal assenyalar que, segons els experts, l'aigua amb un excés en la concentració de nitrats, a més de no ser apta per a beure, pot ser encara més perjudicial per a cuinar, ja que l'ebullició no n'elimina els nitrats sinó que pot augmentar-ne la concentració, especialment quan s'elaboren caldos amb un període llarg d'ebullició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes
Estat espanyol

Personalitats de la cultura defensen “la legitimitat democràtica”

Barcelona
Guerra a Gaza

Optimisme al Caire amb l’última proposta de treva

Barcelona

Paneque diu que en educació la prioritat és eliminar els barracons

girona

Cañigueral (ERC):”Som el partit més represaliat de la història"

santa coloma de farners

El PP exigirà control de fronteres i fre a la immigració il·legal

girona
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona