Política

Rigau creu que la interlocutòria del TSJC “només vol trencar la convivència”

El govern recorrerà si cal al Tribunal Constitucional per defensar el model d'immersió

La consellera d'Ensenyament reitera que no aplicarà la resolució del tribunal que obliga a fer la classe en castellà si un pare ho demana

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha reiterat aquest dijous en una entrevista a Catalunya Ràdio, que el Departament no aplicarà la interlocutòria del TSJC perquè considera que no hi ha cap ''perjudici'' pels alumnes que han demanat escolarització en castellà. Per això Rigau, ha explicat que es recorrerà el text al Suprem i no ha descartat a anar fins al Tribunal Constitucional per defensar el model lingüístic de les escoles catalanes. Per Rigau, el TC reconeix que les dues llengües han de ser presents al sistema educatiu i “ningú no pot dir que ara no hi siguin”.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, la titular d'Ensenyament, ha reiterat que la interlocutòria feta pública aquest dimecres pel TSJC que obliga a canviar la llengua d'una classe si un pare ho demana, serà recorreguda al Tribunal Superior però també s'ha mostrat disposada a ''anar més amunt''.

Rigau ha criticat que la interlocutòria que pressuposa que la voluntat d'un sol pare pot fer canviar un model avalat per la Generalitat de Catalunya té intenció de ''trencar la convivència'' ja que significa que no reconeix la normativa de la Generalitat, perquè la qüestiona. I per això, lamenta que aquest trencament repercuteix a l'ambient escolar, un element clau pel bon funcionament dels centres educatius i la ''llavor de la convivència social''.

La titular d'Ensenyament també considera un error que es judicialitzi el ''tema lingüístic'' i es deixi en mans de la interpretació d'un jutge perquè les interpretacions del tribunals són diferents. Creu que el problema ''gros'' va ser fa dos anys amb la sentència perquè es va demanar canviar la normativa en dos mesos. El departament va demostrar que els tribunals no ens poden instar a canviar el sistema sinó només a atendre casos individuals.

Rigau també ha reiterat que la interlocutòria, que preveu mesures cautelars per primera vegada després d'un recurs al TSJC, reclama que Ensenyament avanci ''la petició de les famílies'', abans que hi hagi la sentència. Rigau, creu que no hi ha ''cap perill pels alumnes'' i que les mesures cautelars s'instauren quan existeix aquest risc i hi pot haver un ''gran perjudici''. Creiem que aquest gran ''perjudici'' no existeix i per això elevem el recurs al Tribunal Suprem. Rigau creu que no té ''cap lògica'' aquesta interlocutòria.

En una altra entrevista a RAC 1, Rigau ha assegurat que són 11 les famílies que han sol·licitat l'escolarització en castellà davant les 600.000 que hi ha a tot Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Israel i Hamas tanquen la ronda de negociacions sense avenços

barcelona
llengua

Multitudinària manifestació pel català a Palma

barcelona
política

Puigdemont insta a plantejar a l’Estat una proposta unitària sorgida del Parlament

barcelona
estat francès

Xi Jinping arriba a París per tractar els conflictes entre la Xina i la UE

barcelona
hongria

Milers de persones es manifesten contra Orbán en un feu del seu partit

barcelona
POLÍTICA

El PP diu que farà gratuïta l’educació de 0 a 3 anys

SANT FELIU DE GUÍXOLS
POLÍTICA

ERC fa una crida a concentrar el vot progressista

BANYOLES
guerra a gaza

Netanyahu no acceptarà acabar la campanya militar per acordar un alto-el-foc

barcelona
POLÍTICA

Junts vol fer auditories de l’habitatge per ajustar l’oferta i la demanda

PUIGCERDÀ