Política

Telemadrid compara Mas amb el nazisme

La cadena pública acusa CiU i ERC de “manipulació semàntica” i els posa al costat dels règims totalitaris

És una comparació lamentablement en boca de molts. I l'última a recórrer-hi ha estat la polèmica Telemadrid, que, en un reportatge emès per la cadena pública madrilenya el dia 30, compara el president de la Generalitat, Artur Mas, amb el nazisme i l'estalinisme. Ho fa amb un vídeo signat per Cristina Ortega, sobre “els mestres de la manipulació semàntica”, entre els quals situa ETA i el nacionalisme català i basc.

“La propaganda estalinista el va crear, els nazis el van perfeccionar i avui s'apodera de nosaltres i ens articula sense que molts en siguem conscients”, comença el vídeo de l'espai Zoom Telemadrid, en el qual s'intercalen imatges de Stalin, Hitler i membres d'ETA, però també del president de la Generalitat i de dirigents d'ERC com ara Oriol Junqueras i Alfred Bosch. El reportatge posa el focus sobre CiU i ERC perquè “intenten colar la seva consulta quan en realitat volen dir ruptura”. De fet, en el documental es dóna una visió dels nacionalistes “obsessionats per imposar el seu llenguatge” i també se'ls acusa de parlar de normalització lingüística quan es refereixen “a la imposició del català”.

Les tesis del reportatge, d'uns tres minuts, estan rubricades pel director del departament de llengua de la universitat Rey Juan Carlos i pel sociòleg Amando de Miguel, aquest últim habitual de les tertúlies de la dretana Intereconomía. De les consultes sobiranistes, la manifestació de la Diada o un mapa dels Països Catalans, el documental també conté imatges de Pere Navarro i Carme Chacón.

LA FRASE

Resulta molt dolorós que es banalitzi amb el feixisme i perillós que es desinformi els espectadors
Alfred Bosch
diputat d'erc-cat sí al congrés

Esquerra exigeix una rectificació pública i clara

El portaveu d'ERC-Catalunya Sí, Alfred Bosch, ha fet arribar una carta al director general de Telemadrid, José Antonio Sánchez Domínguez, exigint “una rectificació pública, clara i contundent” del reportatge emès per la cadena pública el 30 d'abril en un espai inclòs en el telenotícies i que pretén ser de “reportatges en profunditat”. El cap de files dels republicans al Congrés, que apareix en el vídeo, es reserva la possibilitat de demanar responsabilitats a la Comunitat de Madrid, atès que la tele és una concessió pública amb participació de les administracions públiques.

També l'eurodiputat de CiU Ramon Tremosa va anunciar, a través de Twitter, que formularà una pregunta a la Comissió Europea sobre el documental.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.