Política

Navarro reivindica la “via de diàleg” que proposa el PSC

Sosté que la suspensió de la declaració de sobirania aprovada el passat 23 de gener per part del TC era previsible

Denuncia que a algun partits els interessa la confrontació

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha assegurat que la resolució del TC sobre a la declaració de sobirania que va aprovar el Parlament el 23 de gener demostra que l'única via que “avança de veritat” és la del diàleg. A més, ha afirmat que el procés pel dret a decidir és viu gràcies a la declaració que va impulsar el PSC.

Per Navarro, el recurs del govern espanyol era previsible, fins i tot per als grups que van votar a favor del text. I és que al seu parer, les formacions que van donar suport a la declaració de sobirania ja sabien “que no es podia fer. “Tot i això, la van tirar endavant”, ha afegit, perquè “volien que arribés aquest dia” en què el govern espanyol es confrontés i el TC suspengués el text.

El primer secretari del PSC ha lamentat que Catalunya estigui immersa enmig d'un “vendaval de confrontació” del qual alguns partits creuen que en trauran rèdits polítics. “Estem vivint una escalada que algunes forces polítiques pensen que els beneficia políticament, però que perjudica els catalans”, ha assegurat.

Per aquest motiu, ha defensat que el PSC tenia raó quan sostenia que la declaració ara suspesa només incrementaria el clima de confrontació. En aquest sentit, ha recordat que els socialistes ja van advertir al gener que la declaració era un error perquè pressuposava la sobirania abans de deixar la possibilitat de decidir en mans dels catalans. “Vàrem avisar que era inoportuna i un mal inici”, ha remarcat. Després, el líder socialista ha insistit en la idea que l'única via que “avança de veritat” és la del diàleg que proposa el PSC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.