Política

El govern adverteix al TC que prohibir la llibertat d'expressió suposaria una “vulneració flagrant” de la Constitució

El portaveu del govern subratlla la “legitimitat” del posicionament de la cambra catalana “des del punt de vista democràtic i legal”

Homs defensa que hi ha “elements formals” per defensar la declaració de sobirania “Constitució en mà” i aposta per “seguir fent les coses amb passes sòlides”

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha advertit aquest dijous que suspendre definitivament la declaració de sobirania i impedir la creació de la comissió parlamentària sobre el dret a decidir voldria dir que “es prohibeix la llibertat d'expressió” i això, ha afegit, suposaria una “vulneració total i flagrant” de la constitució espanyola. Homs ha assegurat aquest dijous que hi ha “elements formals i de fons” per defensar la declaració de sobirania “Constitució en mà”. En declaracions a El Matí de Catalunya Ràdio i El Món a RAC1, l'endemà que el Tribunal Constitucional (TC) suspengués l'acord del Parlament de Catalunya, Homs ha defensat la “legitimitat” del posicionament de la cambra catalana “des del punt de vista democràtic i legal”.

Al seu entendre, hi ha “arguments de sobres” per presentar al·legacions contra la suspensió de la declaració de sobirania. I, dit això, el conseller ha denunciat el “mal ús” de les institucions jurídiques per part de l'Estat i ha demanat a l'alt tribunal que sigui “neutral”.

“Estem centrats en servir el mandat del poble de Catalunya del 25N” i “ens mantindrem ferms en la lleialtat a la ciutadania de Catalunya”, ha asseverat Homs, que ha remarcat que amb aquest context “cal fer tot allò que tinguem a l'abast per assolir l'objectiu de l'estat propi”, i ja ha avançat que no es vendran “l'ànima al diable” en referència a aparcar la comissió i frenar el procés sobiranista a canvi d'ampliar l'objectiu de dèficit per aquest any.

El portaveu del govern ha conclòs: “Hem de seguir fent les coses sense entretenir-nos i amb passes sòlides”. ha afirmat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
xina

Xi Jinping viatja a Europa per estrènyer relacions bilaterals

barcelona
argentina

Milei acusa Sánchez de posar en risc les dones i la unitat d’Espanya

barcelona
estats units

Les universitats es preparen per afrontar actes propalestins en les cerimònies de graduació

barcelona
política

Les càbales sobre pactes donen color a la campanya

barcelona

Energia i renovables: sortir de la cua sense prendre-hi mal

Girona

La llavor de la dignitat

Banyoles
Guillem Agulló Lázaro
Pare de Guillem Agulló Salvador, assassinat pel feixisme

“L’extrema dreta és incapaç de donar un premi per les llibertats”

Banyoles
Júlia Ojeda, Anna Punsoda i Marta Roqueta
Editores de “Màtria o barbàrie”

“El nom de ‘màtria’ és un revulsiu, una altra manera de relacionar-nos políticament”

Barcelona
la crònica

Llum a Rull amb el somni de Muriel