Política

Mas i Rajoy, trobada després de la suspensió

El president català i l'espanyol comparteixen un dinar amb empresaris del sector de l'automòbil

Cristóbal Montoro també viatja demà a Catalunya

Van compartir un viatge incòmode uns dies abans que s'aprovés la Declaració de Sobirania al Parlament, ratificada el 23 de gener, i coincidiran avui a la mateixa taula, dos dies després que el Tribunal Constitucional l'hagi suspesa cautelarment després d'admetre a tràmit el recurs que l'advocat de l'Estat hi havia presentat en contra. Entremig, Artur Mas i Mariano Rajoy es van trobar en secret a La Moncloa, on van abordar el nou rumb emprès per Catalunya i la possibilitat de flexibilitzar el dèficit.

El president català participa avui en el dinar que el seu homòleg espanyol ofereix, aquest migdia, a directius de les principals empreses del sector automobilístic, coincidint amb la inauguració del saló del ram, on es traslladaran després de l'àpat. Els empresaris catalans estan en el focus dels populars, que aquesta setmana han desembarcat a Catalunya. L'objectiu: convèncer els sectors més moderats que el camí iniciat cap al dret a decidir no porta enlloc.

Entre els dirigents que aquesta setmana han aterrat hi ha el president de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, dilluns, i el d'Extremadura, José Antonio Monago, dimecres, amb l'absència de la plana major del partit a la seva conferència. Prudents, però coincidents en el missatge: el rebuig als plans del govern de Mas. El gros, però, arriba el cap de setmana. La visita de Rajoy, avui, i, demà, la del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, que intervé en un acte de partit del PP a Catalunya. També es preveu una visita del titular d'Economia, Luis de Guindos, aquesta última, discreta.

La d'avui serà la primera fotografia que es facin Mas i Rajoy després que s'hagi suspès cautelarment la Declaració de Sobirania. Els flaixos no els han captat junts des del 8 de gener passat, quan es va inaugurar el tram del TAV fins a Girona i Figueres. Rajoy tampoc ha valorat la decisió del TC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries