Política

“Ningú no està per damunt de la Constitució”

Sáenz de Santamaría recorda al Parlament l'obligació de complir la llei

El PP avisa Mas que la gent no el segueix

El govern de Mariano Rajoy no s'aparta ni un mil·límetre del discurs de recordar a Catalunya quina és la legalitat i d'exigir a l'executiu i al Parlament que acatin la decisió del Tribunal Constitucional (TC), mentre deixa que la direcció del PP s'esplaï amb avisos a Artur Mas sobre la pèrdua de suport ciutadà a conseqüència de la seva deriva separatista. Des que es va conèixer la suspensió de la declaració del 23 de gener, la resposta de diferents membres de l'executiu espanyol ha estat la mateixa: tothom ha de respectar les regles del joc perquè davant la llei no hi ha cap drecera. Ahir la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, hi afegia: “Ningú no està per damunt de la Constitució.”

La número dos de Rajoy es referia, sobretot, a l'actitud de les institucions catalanes de desentendre's de la suspensió, declarant-se en “rebel·lia”, tal com s'assenyalava des del PP. És per això que un dels membres de la direcció, Carlos Floriano, assegurava que, si Mas no compleix la llei, “se l'haurà d'obligar a fer-ho”, afegint-hi, a més, que el president “està ficat en un embolic” i no sap com sortir-se'n.

Així, mentre que des de La Moncloa es manté la tàctica d'aparèixer ferms, però sense entrar en valoracions polítiques sobre l'actitud dels catalans, altres responsables del PP incideixen en la soledat que atribueixen a CiU. “De tant en tant haurien de mirar enrere per veure que cada vegada els segueix menys gent”, deia Alfonso Alonso.

LA FRASE

Nosaltres hem fet el que tocava, que és anar a les institucions per defensar la Constitució
Soraya S. de Santamaría
vicepres. del govern espanyol

Ruiz-Gallardón exigeix que Catalunya sigui lleial al TC

El ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, va demanar ahir que Catalunya sigui lleial a les decisions del Tribunal Constitucional. “No hi ha un discurs polític que pugui enfrontar-se a allò que estableix un estat de dret”, va subratllar Ruiz-Gallardón quan li van preguntar sobre la creació d'una comissió sobre el dret a decidir al Parlament català i també sobre la impugnació del TC a la Declaració de Sobirania. “Una vegada s'ha pronunciat el tribunal, que ha marcat uns terminis per prendre una decisió, tots hem d'acatar una resolució judicial que està per damunt de la capacitat política”. En aquest sentit, va fer una crida a la responsabilitat de la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries