Política

Mas a Escaladei: “Catalunya intenta pujar una escala cap a la llibertat”

El president del govern lamenta que alguns intenten posar “peles de plàtan” al dret a decidir

Mas s'ha mostrat convençut que, com en altres etapes de la seva història, Catalunya tornarà a aixecar-se

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquest dissabte que alguns intenten posar “peles de plàtan” en el procés del dret a decidir de Catalunya i, davant d'això, ha indicat que els catalans han de saber construir el seu futur. En la inauguració de les obres de restauració de la Cartoixa d'Escaladei, a La Morera de Montsant, ha comparat el dret a decidir amb una escala i ha subratllat que és la que intenta pujar el país: “Catalunya intenta pujar una escala cap a la llibertat”.

“És un objectiu que pot ser àmpliament compartit, si entenem que per arribar el primer que s'ha de fer és alguna cosa tan estrictament democràtica com donar la veu a la gent perquè pugui decidir”, ha assegurat el president del govern. “Som en aquest camí, en aquesta escala, i alguns intenten serrar els barrots de l'escala i posar-hi algunes peles de plàtan per veure si algú rellisca. Si ens ho creiem tots i sabem el que volem, ho evitarem, passarem per sobre d'aquests esglaons i seguirem anant cap amunt”, ha afirmat Mas.

En aquest context, el president de la Generalitat ha assegurat que tant la comarca del Priorat com la Cartoixa viuen ara un cert renaixement després de dècades en ruïnes, el que demostra que hi ha gent que “va creure i va treballar molt bé”. “Catalunya també ha estat enrunada i ha estat capaç d'aixecar-se”, ha apuntat.

Mas ha estat acompanyat en la inauguració de les obres de la Cartoixa d'Escaladei pel conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i l'alcalde de La Morera de Montsant, Núria Clivillé, entre d'altres autoritats. El president s'ha reunit amb el Col·lectiu Prioritat que li ha lliurat el dossier de candidatura de Priorat-Montsant-Siurana que es presenta a la Unesco per ser reconegut com a paisatge cultural agrícola de la muntanya mediterrània dins del llistat de Patrimoni Mundial.

Artur Mas ha assegurat que les retallades obliguen la Generalitat a prioritzar en onze els monuments catalans que es restauraran en un futur pròxim, però ha assegurat que una d'aquestes serà la continuació de la restauració de la Cartoixa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Ultimàtum de la Universitat de Colúmbia perquè es desmantellin els campaments

barcelona
GIRONA

El PSC proposa un pla de xoc contra les desigualtats socials

GIRONA
RIPOLL

El PP vol aprovar una pla per incentivar el teixit empresarial a Catalunya

RIPOLL
GIRONA

Junts aposta per donar un “nou impuls” a la llengua catalana

GIRONA
guerra a gaza

Els EUA desconeixen el pla d’Israel per a protegir els civils de Rafah

barcelona
GIRONA

Els Comuns volen un abonament de 15 euros al mes per al transport públic

GIRONA
estat francès

La policia entra a la Sorbona per a expulsar els estudiants propalestins

barcelona
política

ERC recorre a la JEC contra l’ús electoralista de l’“exhibició mediàtica” de Sánchez

barcelona
estat espanyol

El CIS diu que el 44,5% d'enquestats volia que dimitís o hi hagués eleccions

barcelona