Política

Mascarell rebutja una llei Wert que preveu “espanyolitzar” la cultura educativa

El conseller de Cultura considera que la nova llei d'educació suposa un “retrocés” cap a “etapes predemocràtiques”

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha considerat com a “inadmissible” la intenció de la llei Wert “de tornar a catalogar com a sinònim de la cultura educativa, l'espanyolitat”. Mascarell ha apuntat que la nova llei educativa “significa un retrocés” cap a “etapes predemocràtiques”, que es consideraven superades. Mascarell considera que el projecte de llei de reforma educativa impulsat pel ministre José Ignacio Wert encaixa amb altres situacions que es viuen en les comunitats autònomes veïnes, com la nova llei de llengües de l'Aragó, o “algunes actituds sobre l'escola” que es viuen a les Illes Balears.

“En la Constitució, Espanya s'intenta interpretar com un lloc on hi cabien plurinacionalitats, plurillengües, pluricultures, i alguns es pensen que estem en èpoques anteriors”, ha criticat. El conseller de Cultura ha demanat que el país faci front a la llei Wert “amb convicció col·lectiva i amb molta unitat política i cívica”. “No hi ha altra eina i la reacció de tothom fa evident que anirem cap aquí”, ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.