Política

Sindicats, pares i oposició es reuneixen al Congrés contra la Llei Wert

Demanen al ministre que reculi i adverteixen que la norma toparà amb el rebuig de la comunitat educativa

Tots els grups del Congrés excepte PP, UPyD i UPN assisteixen a la trobada amb representants de CCOO, Fete-UGT, Stes i CEAPA

El Congrés dels Diputats ha acollit aquest dijous la primera reunió conjunta dels partits, sindicats i associacions de pares contraris al contingut del projecte de la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat de l'Ensenyament (LOMQE), que ja es tramita a les Corts. Tots els grups del Congrés excepte PP, UPyD i UPN han assistit a la trobada amb representants de CCOO, Fete-UGT i Stes, així com la Confederació Espanyola d'Associacions de Pares d'Alumnes (CEAPA). Tots han demanat al ministre d'Educació, José Ignacio Wert, que faci marxa enrere en els continguts d'una norma que consideren “segregadora” i han advertit el ministre que toparà amb l'oposició frontal de la comunitat educativa.

En declaracions als mitjans, el diputat del PSOE Mario Bedera ha recordat que totes les formacions presents a la reunió expressen el seu “rebuig frontal” a una llei que “no millorarà la qualitat de l'ensenyament” i que a més de ser “segregadora” porta l'educació espanyola als anys 70.

El portaveu d'Educació de CiU Martí Barberà ha afirmat que el model educatiu de Wert va “contra la Constitució” i contra la concepció plurinacional de l'Estat. “El PP vol imposar el seu model de persona controlada” i “ens trobarà al davant” perquè cal que els alumnes tinguin “una formació integral”, ha afirmat abans de recordar que el ministre Wert que està “més sol que mai”.

El portaveu d'ICV, Joan Coscubiela, ha assegurat que Wert està “obsessionat” per la segregació i en “carregar-se el model educatiu català”. Per aquest motiu ha advertit al ministre que tindrà les formacions de l'oposició “al davant” fins que faci marxa enrere en una norma que només està “al servei d'un model ideològic de societat”.

La portaveu del PNB a la Comissió d'Educació, Isabel Sánchez Robles, també ha afirmat que la Llei Wert posa en qüestió el model d'educació basc i ha avançat que la seva formació ja té definides unes “línies vermelles insalvables” que parteixen del respecte a les competències i el tractament a les llengües. “Aquesta és una llei recentralitzadora que no té en compte els resultats del model educatiu basc”, ha dit.

Joan Tardà (ERC) ha afirmat que aquesta és una llei “classista” i “reaccionària” redactada “per l'extrema dreta” i per “Rouco Varela”. Tardà ha avisat que a Catalunya “intentarem que no s'acati la llei”. A més, ha afirmat que aquesta és “una gran oportunitat” perquè els partits d'esquerres d'Espanya “es comprometin a salvaguardar la cohesió social a través de les llengües”. “Ara cal mullar-se” els ha dit.

Per part dels sindicats, el portaveu de la Federació d'Ensenyament d'UGT, Carlos López, ha acusat el ministre Wert de “trencar el diàleg social” i ser “incapaç de generar cap consens”. Francisco García, de la Federació d'Ensenyament de CCOO ha destacat “l'aïllament absolut” del ministre Wert al Congrés i a la societat, on “les principals associacions de l'àmbit educatiu ens hem manifestat contra aquest projecte de Llei selectiu i segregador” que “no resoldrà els problemes de l'educació” i que “trencarà l'equitat”. Per aquest motiu ha advertit a Wert que si no recula el nou curs “començarà amb mobilitzacions”.

Fractura social

El president de CEAPA Jesús Sánchez també ha expressat el malestar amb la Llei Wert que “produirà una fractura social” perquè definirà “dos tipus d'alumnes” i per la manca de diàleg del Ministeri d'Educació, que s'ha negat a fer marxa enrere en mesures que “atempten contra l'escola pública”.

El portaveu d'STES Salvador Benavente ha demanat al ministre Wert que retiri el projecte i obri un diàleg amb la comunitat educativa per millorar la norma, i ha advertit que no es podrà impulsar un nou projecte educatiu sense l'acord i el suport dels professionals que l'han d'aplicar. “Seguirem mobilitzats sense parar fins a final de curs contra una llei antieducativa”, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Hamàs accepta una treva però Israel respon amb nous atacs aeris a Rafah

barcelona
guerra a gaza

Hamàs accepta la proposta d’alto el foc temporal

barcelona

Paneque insisteix que cal invertir en els parcs naturals gironins

girona

Torrentà diu que ERC ha estat el primer en apostar per polítiques feministes

girona
guerra a gaza

Biden reitera a Netanyahu “la clara posició” dels EUA contra una invasió de Rafah

barcelona
política

La JEC obliga RTVE a “compensar” la resta de partits per l’entrevista de Sánchez de dilluns passat

barcelona
estats units

El jutge amenaça Trump d’empresonar-lo per no obeir l’ordre de silenci

barcelona
Política

Lluís Llach votarà Puigdemont

barcelona
estat francès

Macron aposta davant Xi per una relació equilibrada entre la UE i la Xina

barcelona