Política

Homs demana que Fernández Díaz i Sánchez-Camacho compareguin al Parlament pel cas d'espionatge

El conseller de la Presidència afirma que tothom ha d'estar disposat a donar explicacions per arribar “al fons de la qüestió”

Acusa l'oposició de buscar el “desgast polític” del govern amb la dimissió de Xavier Martorell

El conseller de la Presidència, Francec Homs, ha demanat que el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, la presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, els directors del CNI i de la policia espanyola compareguin al Parlament per donar explicacions sobre el suposat cas d'espionatge que esquitxa la política catalana.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, el portaveu del govern ha lamentat que tots els partits de l'oposició, menys ERC, demanessin ahir dimecres la compareixença del conseller de Justícia, Germà Gordó, perquè doni explicacions sobre la dimissió del director general de Serveis Penitenciaris de la Generalitat, Xavier Martorell.

Homs ha criticat que el PP no tingui el mateix “interès” en què el ministre de l'interior, Jorge Fernández Díaz i la líder dels populars catalans, Alícia Sánchez-Camacho, així com els responsables del CNI i la policia estatal, compareguin a la Cambra per donar explicacions sobre el cas d'espionatge polític que implica l'agència de detectius Método 3. “Si tenen ganes d'explicacions, perquè unes sí i les altres no?”, s'ha preguntat.

El conseller s'ha mostrat disposat a “arribar fins al fons” de l'afer. Per això, ha reclamat que “tothom ha d'estar en condicions de donar explicacions” per tal d'arribar a conclusions sobre el conjunt del cas. En aquest context, ha assenyalat que de moment, aquesta qüestió s'ha focalitzat en Martorell i ha advertit que “si les coses s'expliquen esbiaixadament es poden treure conclusions errònies”. “Ens hem quedat només amb una part de la pel·lícula”, ha conclòs.

El portaveu ha lamentat que l'oposició no en tingui prou amb la dimissió de Martorell. “Això és infinit”, ha afegit. En aquest sentit, ha acusat els partits de no estar interessats en les explicacions i buscar només el “desgast polític” de l'executiu amb la renúncia del responsable de presons. A més, ha dit que no entén perquè demanen explicacions al conseller de Justícia però després no preguntin sobre aquesta qüestió al president de la Generalitat, Artur Mas, durant la sessió de control al Parlament d'aquest dimecres.

D'altra banda, ha defensat que Martorell ha donat les explicacions “que calia donar”, malgrat que els partits de l'oposició les considerin insuficients. També ha explicat que en una conversa amb l'exresponsable de presons, aquest li ha assegurat que no ha fet res il·legal i que va tenir relació amb l'empresa Método 3 quan era empleat del Futbol Club Barcelona com a responsable de seguretat del club.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona