Política

Facebook i Microsoft van donar als EUA informació privada

La xarxa social va tenir més de 10.000 peticions i el gegant informàtic, més de 30.000, en el segon semestre del 2012

La xarxa social Facebook i el gegant informàtic Microsoft van reconèixer ahir que han rebut milers de sol·licituds d'informació sobre els seus usuaris del programa secret de l'Agència de Seguretat Nacional dels Estats Units (NSA), donat a conèixer fa dues setmanes pels diaris The Washington Post i The Guardian gràcies a les revelacions de l'extreballador de l'agència Edward Snowden.

Segons un comunicat firmat per Ted Ullyot, advocat de Facebook, la xarxa va rebre l'any passat entre 9.000 i 10.000 peticions del govern nord-americà, que estaven relacionades amb entre 18.000 i 19.000 dels seus usuaris. La companyia, però no ha aclarit quantes d'aquestes peticions van ser ateses.

Per la seva banda, el vicepresident de Microsoft, John Franc, va detallar que van rebre entre 6.000 i 7.000 ordres judicials o citacions relacionades amb causes criminals i temes de seguretat nacional que afectaven entre 31.000 i 32.000 persones.

Les dades que han facilitat les dues companyies són de l'últim semestre de l'any 2012.

La xarxa social va afirmar que han estat “curosos” amb la informació que han lliurat a les autoritats, les quals haurien obtingut les dades per tal d'analitzar els moviments i els contactes dels usuaris de Facebook. “Amb freqüència rebutgem directament aquestes peticions, o demanem al govern que les moderi, o simplement els donem menys dades de les que es demanen; hi responem tal com diu la llei”, va explicar la companyia en el comunicat, en què també es detalla que aquestes peticions de les autoritats poden estar relacionades amb tota mena de temes: casos com ara la investigació d'un xèrif per trobar un nen desaparegut, la recerca d'un fugitiu i una amenaça terrorista.

Marxa en suport de Snowden

Centenars de persones van participar ahir en una marxa a Hong Kong per exigir protecció per a Edward Snowden, que va revelar el programa secret de vigilància massiva de Washington i que està amagat a l'excolònia britànica. Els participants de la marxa van anar fins a les portes del consolat dels EUA per mostrar el seu suport a la decisió de Snowden de revelar el programa d'espionatge. A la convocatòria, promoguda a traves de les xarxes socials, hi van participar nombrosos nord-americans que viuen a Hong Kong. “Estem aquí per agrair el sacrifici de Snowden per donar a conèixer la veritat”, van dir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Guerra a Gaza

L’exèrcit israelià reprèn l’ofensiva al nord de l’enclavament palestí

Barcelona
Guerra a Gaza

Biden afirma que hi hauria “un alto el foc demà” si Hamàs allibera els ostatges

Barcelona

Puja la participació respecte el 2021 i se situa al 26, 9% a la una de la tarda

BARCELONA
guerra a europa

S’intensifiquen els atacs russos a Khàrkiv

barcelona

Els candidats voten fent crida a la participació amb alguns laments pel col·lapse a Rodalies

BARCELONA
política

En marxa la jornada electoral del 12M amb més de 2.500 col·legis per anar a votar

barcelona
caucas

Nova massiva protesta contra la llei “d’influència estrangera” a Geòrgia

barcelona
Pròxim Orient

Els colons avancen a l’ombra de Gaza

Beirut

Catalunya, davant una nova cruïlla

Barcelona