Política

Llarga nit d'enfrontaments entre policia i manifestants turcs

El governador d'Istanbul, Hüseyin Avni Mutlu, ha xifrat en un comunicat emès aquesta matinada en 44 els ferits, cap de gravetat

Aquest diumenge hi ha convocada una nova manifestació que es preveu multitudinària per mostrar el rebuig al govern “autoritari” d'Erdogan

Els enfrontaments entre la policia i els manifestants a Turquia ha viscut una de les pitjors nits aquest dissabte des de l'esclat de les protestes contra el govern d'Erdogan. Els desallotjaments per la força de la plaça Taksim i del simbòlic parc Gezi a Istanbul han fet esclatar la violència entre agents de policia i manifestants. La tensió s'ha estès també a més de deu ciutats de tot el país.

Els indignats del parc Gezi d'Istanbul van fugir del recinte davant d'una contundent intervenció de la policia, però més tard alguns es van reagrupar per aixecar barricades i encendre focs en carrers propers. El governador d'Istanbul, Hüseyin Avni Mutlu, ha xifrat en un comunicat emès aquesta matinada en 44 els ferits, cap de gravetat, en el desallotjament i els enfrontaments posteriors amb els agents.

La notícia del xoc violent a la ciutat es va estendre a tot el país i especialment a la capital, Ankara, on milers de persones van tornar a demanar la dimissió del govern. Els mitjans turcs parlen d'una de les pitjors nits de violència des que van esclatar les protestes fa més de dues setmanes.

Aquest diumenge hi ha convocada una nova manifestació que es preveu multitudinària per mostrar el rebuig al govern “autoritari” d'Erdogan que denuncien els indignats turcs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Orient Mitjà

L’emir de Kuwait dissol el Parlament i suspèn clàusules constitucionals

Barcelona

Cañigueral (ERC): “Ni un vot al PSC més espanyolista ni al Junts de les retallades”

SALT
política

Aragonès demana el vot per no posar “en risc” tots els avenços del seu govern

tarragona
política

Una última crida als indecisos tanca una campanya esvalotada

barcelona
Alemanya

Creix la tensió en la protesta contra l’ampliació de la ‘gigafactoria’ de Tesla

Barcelona
Política

Mor Pili Hernández, exregidora de Torredembarra

Paneque (PSC) demana el vot per iniciar una nova etapa a Catalunya

LLORET DE MAR
SOCIETAT

La JE avisa que els acampats de la UB no poden fer propaganda el 12-M

BARCELONA
índia

L’oposició índia celebra com un triomf la llibertat sota fiança d’un líder detingut

barcelona