Política

El govern espanyol censura el concert

“N'hi ha que s'obstinen a dividir i no a unir”, assegura el ministre de l'Interior

El PP i Ciutadans critiquen la convocatòria i l'atribueixen al govern

L'únic membre del govern espanyol que ahir va parlar sobre el Concert per la Llibertat ho va fer per censurar-lo. Va ser el ministre espanyol d'Interior. “N'hi ha que s'obstinen a dividir i no pas a unir”, es va lamentar Jorge Fernández-Díaz, que participava en un acte del PP a Catalunya sobre immigració a l'Hospitalet de Llobregat, al costat de la presidenta de la formació, Alícia Sánchez-Camacho.

Fernández Díaz es va mostrar “dolgut” amb les iniciatives com la d'ahir al Camp Nou. “No té cap sentit intentar separar allò que la història i els llaços familiars de tota mena han fet de Catalunya això que és: una societat lliure i tolerant que manté relacions d'afecte amb la resta d'Espanya”, va afegir el titular espanyol d'Interior.

“Govern del folklore”

A més de les del ministre, el concert va rebre dures crítiques de Sánchez-Camacho, que el va titllar de “concert de la ruptura i de l'exclusió i de la divisió de tots els catalans”. Malgrat que l'acte ha estat organitzat per Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), la líder dels populars va atribuir-lo a l'executiu català. “El govern de Catalunya s'està convertint en el govern del folklore, només convoquen cimeres i un concert que ells anomenen d'una manera que jo no acceptaré”, va afirmar en referència al batejat com a “concert per la llibertat”.

El president de Ciutadans, Albert Rivera, es va unir a les crítiques del PP. En l'escola d'estiu, que celebren aquest cap de setmana a Cambrils, Rivera va criticar que el govern aboqui –a través d'Òmnium i l'ANC– recursos a l'organització del concert. I també va censurar la cobertura a través dels mitjans públics. “Ni a un concert independentista ni a un constitucionalista, una cosa és la cultura i l'altra la política”, va considerar. Cs demanarà explicacions al govern en seu parlamentària sobre aquest fet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
polònia

Les menors podran comprar la píndola de l’endemà sense recepta

barcelona
estats units

Els proisraelians ataquen els universitaris propalestins a Los Angeles

barcelona
dinamarca

El govern introdueix el servei militar obligatori per a dones

barcelona
guerra a gaza

Washington estudia acollir refugiats palestins que han fugit de la Franja

barcelona
estats units

La policia desallotja els universitaris de Columbia crítics amb Israel

barcelona
Eleccions 2024

El català agafa protagonisme

Barcelona

Hora d’aplicar l’amnistia o prevaricar

Madrid

Retrocés dels drets laborals a Europa

Brussel·les

Comprar per abaixar lloguers

Girona