Política

Homs assegura que el govern no ha posat “ni un euro” en el Concert per la Llibertat

El conseller de la Presidència explica que Òmnium va renunciar a la subvenció pública d'aquest any per la situació crisi financera de la Generalitat

Manté que la data es fixarà a finals d'any o principis del que ve perquè “l'objectiu no és anar ràpid sinó fer-ho possible”

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha assegurat aquest dilluns que el govern no ha posat “ni un euro” en el Concert per la Llibertat organitzar per Òmnium. En una entrevista a Rac 1, Homs ha explicat que l'entitat va decidir renunciar aquest any a la subvenció de mig milió d'euros per la situació delicada de les finances de la Generalitat i, per compensar-ho, ha incrementat les quotes dels socis. D'altra banda, Homs ha reafirmat que entre finals d'any i principis del que ve es fixarà la data de la consulta dins del 2014. I ha avisat que l'objectiu no és anar ràpid sinó “fer possible el procés”.

Després del Concert per la Llibertat que dissabte va aplegar 90.000 persones al Camp Nou, el conseller de la Presidència ha negat que la Generalitat hagi finançat aquest acte. “És fastigós com s'acaben publicant coses sense contrastar”, ha afirmat Homs amb contundència. Ha explicat que el concert s'ha finançat a través del cost de les entrades, que també han pagat els membres de l'executiu català que hi van assistir, i si Òmnium ha posat més diners ha estat a través de les quotes dels socis ja que aquest any l'entitat ha renunciat a la subvenció pública que li tocava segons el conveni. “És per llevar-se el barret” ha considerat Homs davant del gest d'Òmnium per la situació de les finances de la Generalitat.

Homs ha fet una valoració positiva del Concert per la Llibertat i ho ha qualificat d'expressió democràtica i pacífica a favor del dret a decidir. Davant de les reivindicacions de la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, que en el seu discurs va demanar als polítics que concretin el calendari cap a la consulta, Homs ha exposat que aquest 2013 encara queda per fer “una feina que no hem acabat de fer”, acabar de sumar voluntats perquè la majoria que ara hi ha s'acabi de “consolidar”. Una tasca que, segons el conseller de la Presidència, s'ha de fer des de la política, des del govern i des del conjunt de la societat.

Així doncs, Homs ha reafirmat que el calendari pactat amb ERC és que a finals del 2013 o principis del 2014 es fixi la data de la consulta. Homs ha argumentat que “l'objectiu no és anar ràpid sinó fer-ho possible ja que està plantejat en termes de no retorn. Un canvi de xip que, segons Homs, ha fet el país i ha lamentat que des de la política espanyola no se sàpiga llegir i ho vegin com “una calorada d'estiu”.

Davant d'aquesta situació, Homs ha alertat que la política espanyola pot viure d'esquenes al que es planteja a Catalunya durant una temporada però que no ho podrà fer “indefinidament” perquè és una demanda que es fa des de la radicalitat democràtica.

Homs ha reconegut que si el TC no hagués emès una sentència sobre l'Estatut, ara la situació no seria la mateixa i, fins i tot, ha assegurat que personalment estaria defensant l'Estatut. Amb aquest argument ha afirmat que “els problemes no els hem generat des de Catalunya sinó que s'han generat des dels governs espanyols”.

Explicacions de Sánchez-Camacho pel cas Palau

En referència al contingut de la conversa de la líder del PPC, Alícia Sánchez Camacho amb Victòria Àlvarez al restaurant de La Camarga, Homs l'ha titllat de “molt preocupant” i ha demanat que la líder del PPC doni explicacions. “Ens interessa molt aclarir les coses sobre el cas Palau perquè a nosaltres ja se'ns ha jutjat”, ha afegit. Per això li ha demanat explicacions sobre una informació que existeix tot i que formalment no es pot difondre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
GIRONA

ERC reivindica un “finançament singular” per millorar el transport públic

GIRONA
estats units

Multen Trump per no acatar l’‘ordre mordassa’ durant el seu judici penal

barcelona
política

Expedient de la JEC al conseller Balcells

barcelona
estat espanyol

L'executiu no aprova cap mesura de regeneració democràtica

barcelona
PALAMÓS

El PSC proposa una revisió integral del sistema de salut

PALAMÓS
estat espanyol

El carregador de tipus C serà obligatori a partir de gener de 2025

barcelona
política

Vergés (Junts) proposa un pla de xoc per fer front els reptes de la pagesia

girona
memòria

La Junta electoral prohibeix una concentració davant la Prefectura

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu assegura que envairà Rafah amb acord de treva o sense

barcelona