Política

La fiscal vol que Gordó declari com a testimoni per les ITV

La defensa de Pujol reclama l'exconseller Mena

Manos Limpias vol la imputació del cap de Ficosa i dos empresaris més

La fiscal del jurat, Teresa Duerto, va demanar ahir al magistrat del TSJC que investiga el cas de les ITV (inspecció tècnica de vehicles) vuit testimonis més, entre aquests el de l'actual conseller de Justícia, Germà Gordó, petició a la qual es van adherir les acusacions particulars.

Segons es recull en el sumari, el convergent Josep Tous, imputat en el cas, va informar Gordó, quan el 2011 era secretari de govern, del full de ruta per racionalitzar el sector de les ITV, força judicialitzat, feina per a la qual el va contractar la conselleria d'Empresa, mentre que alhora defensava els interessos d'un privat del sector, Certio. A més, la fiscal va sol·licitar documentació, com ara que Ficosa aporti còpia del contracte d'adquisició de Sony, negoci pel qual Sergi Alsina, amic de Pujol i també imputat, va cobrar com a intermediari prop d'un milió d'euros.

Els advocats Judith Gené i Xavier Melero, defensors del diputat de CiU Oriol Pujol, van demanar l'arxivament de la causa i, si no prospera, la declaració com a testimoni del llavors conseller d'Empresa Francesc Xavier Mena, entre altres proves. També van sol·licitar que s'adjunti al TSJC la resta de la causa que queda al jutjat d'instrucció número 9 de Barcelona sobre aquest afer.

Els advocats Álex Zaragüeta i Sonia Reina, de l'acusació de Manos Limpias, van demanar la imputació en el cas de la resta dels membres de l'empresa Upprime, creada per beneficiar-se d'una d'ITV i en què suposadament havia de participar Oriol Pujol. Són: Xavier Pujol, director de Ficosa; Pedro Navarrete, expresident de Sony, i la seva dona, Maria Jesús Muro. El magistrat del TSJC Enric Anglada decidirà aviat quines proves accepta.

“Germà li va dir sense ferits?”

“El senyor Germà li va dir a vostè que no hi haguessin ferits?”. “Què volia dir amb això?”. Són dues de les preguntes que el fiscal Fernando Maldonado va fer a Josep Tous en el seu primer interrogatori al jutjat de Barcelona. Tous respon que va informar-lo per telèfon del famós full de ruta per ordenar el mapa català de les ITV, dels problemes que tenia per executar-lo, però que Gordó “no va fer res”.

Precisament, l'Audiència de Barcelona ha de resoldre, a finals de mes, a petició de les defenses, si anul·la o no totes o part de les intervencions de les converses del cas, del 2011 al 2012, que són la base de l'acusació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries