Política

Navarro assegura que ERC, CiU i PP critiquen el pacte socialista perquè “obre camí” a acords

“Hi ha un gran partit, el PSOE, capaç de signar un gran document que augura un gran camí”, afirma el líder del PSC sobre l'acord de Granada del PSOE

Afirma que Esquerra “ha elegit la via de Kosovo” però que aquest cas s'assembla poc al de Catalunya

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha afirmat aquest diumenge que ERC, CiU i PP han criticat el pacte de tots els socialistes espanyols sobre una reforma constitucional perquè “tots els camins que s'obrin per arribar a acords són molt negatius per a ells”.

“És normal que hagin sortit tan ràpidament i tan agressivament a criticar l'acord al qual hem arribat els socialistes”, ha declarat a la premsa a Cerdanyola del Vallès durant la Festa de la Rosa del PSC.

Navarro ha interpretat així que ERC, CiU i PP “estiguin tan preocupats i tan dolguts amb aquest acord tancat entre el conjunt de socialistes de tota Espanya i també el PSC” dissabte a Granada.

“Sabíem que tant per als sectors recentralitzadors com els independentistes aquest nou pacte seria molt criticat, perquè plantegem un camí nou i el que plantegen ells és la ruptura”, ha insistit.

Catalunya o Kosovo


El líder del PSC s'ha referit especialment a les crítiques d'ERC, per replicar que aquest partit “ha elegit la via de Kosovo” i ha advertit que aquest cas s'assembla poc al de Catalunya.

Enfront d'aquesta actitud, ha defensat el pacte socialista del cap de setmana, perquè el document de Granada “recull les peticions que avui té Catalunya, però també el conjunt d'Espanya”.

Per a ell, aquest acord és el principi del camí d'un pacte constitucional federal socialista, i n'està molt satisfet: “Hi hem treballat molt”, ha dit, i ha recordat que pocs creien que el PSC obtindria suport quan va plantejar fa mesos la reforma de la Constitució per avançar cap a un Estat federal.

“Ahir es va demostrar que hi ha un gran partit, que és el PSOE, capaç de signar un gran document que augura un gran camí”, ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
opinió

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona

El nou Trueta, el gran repte

Girona

Pistes independents: la clau

Barcelona
Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes