Política

Navarro admet que hagués volgut una declaració de Granada més clara i un protocol de relacions per escrit

El primer secretari del PSC creu que els crítics són “minoria” i els demana que donin suport al partit amb els acords

El líder socialista assegura que hi ha gent al territori “que dóna suport a les gestions” que està fent

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha reconegut que li hagués agradat més tenir per escrit el protocol de relacions entre el PSC i el PSOE així com que el document de la Declaració de Granada fos “molt més clar”. Sobre la proposta de reforma de la Constitució ha posat com a exemple que el document hauria de reflectir de manera més clara el reconeixement de Catalunya com a nació. Tot i així, en declaracions a RAC1, ha defensat l'avenç que signifiquen els acords i ha constatat que s'estan “acostant posicions” amb els barons.

Així, Navarro ha reiterat avui, tal com va fer en el Consell Nacional d'aquest diumenge, que el PSC votarà el mateix a Catalunya i a Madrid “amb o sense protocol de relacions amb el PSOE”. Tot i que, aquest dilluns, ha reconegut que li agradaria tenir el protocol per escrit. I és que malgrat les negociacions fins a última hora, els barons del PSOE han evitat que s'acabi aprovant un protocol per donar veu pròpia al PSC al Congrés de Diputats.

El primer secretari del PSC ha confiat en què no sigui habitual que el PSC voti diferent al PSOE a Madrid i ha defensat la via el diàleg per arribar a acords. “Continuaré treballant tossudament”, ha afegit,

Preguntat per si els barons del PSOE es podran desenquistar, Navarro ha assegurat que hi està treballant molt i ha defensat que s'han acostat posicions malgrat “les coses arriben de manera distorsionada”. Navarro ha evitat posar noms als barons amb què s'han acostat posicions i s'ha limitat a dir que “alguns estant més concentrats en el seu entorn” i, per tant, costa més arribar a acords.

En referència al Document de Granada que fixa la proposta del PSOE sobre la reforma de la Constitució, Navarro ha admès que “no és el document que hagués fet el PSC” però ha defensat que “va més enllà del que alguns haguessin volgut”.

Navarro ha reconegut que hi ha conceptes que apareixen al document que li hagués agradat que “hagués estat més clar”. I ha posat d'exemple el reconeixement de Catalunya com a nació. Segons Navarro, el text podria ser més clar en comptes de dir que les comunitats es diran con diguin els estatuts.

Pel que fa a les veus crítiques dins del PSC, Navarro ha assegurat que està treballant perquè hi hagi cohesió al partit i ha destacat que en el Consell Nacional la Declaració de Granada només va rebre un vot en contra i dues abstencions i que es va aprovar per una “majoria amplíssima”. Tot i així, ha reconegut que hi ha oposició dins del partit i els ha qualificat de “minoria respectable”.

“Jo sóc molt tossut i veig que hi ha gent al territori que dóna suport a les gestions que estic fent. Em noto amb la força adequada per continuar treballant amb tossuderia”, ha assegurat.

A més, s'ha dirigit als crítics per demanar-los que donin suport al partit quan arriba a acords perquè “convé una sola veu”. “El que convé es que quan s'arriba a una resolució per amplia majoria tots hem de donar suport, i més en un moment tan difícil en què l'ambient polític està tan crispat”, ha argumentat. En aquest sentit, ha defensat que “s'ha de mantenir la pluralitat però també la lleialtat del que decideix la majoria”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Jaume Veray Cama
Cap de llista del PP a la circumscripció de Girona al Parlament el 12-M

“Potser fent eleccions cada mes solucionaríem més coses”

Girona

Protesta i resposta policial als campus

Los Angeles
Laia Estrada i Cañón
Candidata de la CUP a la Presidència de la Generalitat

“Ens juguem que la política es torni a fer des de casa nostra”

Barcelona
crònica

‘Runner’ Illa i el ritme dels socialistes

Referèndum: com, quan i per què

Referèndum: com, quan i per què

Barcelona
ERC

La “claredat” d’Aragonès

barcelona
anàlisi

Esquerra, a mobilitzar l’esquerra

Dividits pel topall al lloguer

Barcelona
Junts. PuigdemontxCatalunya

Una consulta pactada és possible

barcelona