Política

Espadaler: “Si fracassa la cadena perquè s'és ultrarestrictiu, serà un fracàs del país”

El conseller d'Interior crida a “fer pinya” i a concentrar els esforços a treballar pel dret a decidir

Avança que és “probable” que la contramanifestació espanyolista del Moviment Cívic 12-O convocada a la tarda per la Diada es traslladi a una altra franja horària

El conseller d'Interior i president nacional d'UDC, Ramon Espadaler, ha fet una crida a la unitat i ha demanat evitar “aprofundir en les diferències” per concentrar els esforços en treballar pel dret a decidir. En aquest sentit i sobre la petició feta fa uns dies per Unió de canviar el lema de la Via Catalana, Espadaler ha reiterat l'opinió de posar l'accent en el dret a decidir per agregar “encara més sensibilitats” durant la Diada. “Si fracassa l'intent de cadena perquè s'és ultrarestrictiu, no serà un fracàs dels organitzadors sinó del país”, ha assegurat en una entrevista a TV3.

El conseller, però, ha respectat i defensat que el lema triat per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) sigui la independència, però ha remarcat la importància de “sumar”, sobretot perquè de moment “no tenim garantit poder votar”. Per això ha insistit en què potser seria millor posar “més l'accent” en el dret a decidir en la cadena humana.

De fet, aquest dimarts, l'ANC ja ha matisatles declaracions fetes dilluns pel vicepresident de l'entitat, que va assegurar que la gent que anés a la cadena seria comptat com a independentista. Ahir, l'Assemblea va obrir la cadena humana del proper 11 de Setembre, sense renunciar al lema independentista, a la participació de totes les sensibilitats del catalanisme.

Espadaler ha alertat dels “complexes” aspectes de mobilitat i seguretat que suposarà la cadena humana, que travessarà 84 municipis, 42 dels quals dins de la trama urbana. Per això ja ha avisat als participants que es desplacin amb temps i, a la resta de ciutadans, que tinguin paciència perquè serà un dia complicat. De fet, ha reiterat que no participarà en la cadena humana perquè considera que aquesta diada el conseller d'Interior ha d'estar treballant al departament davant la complexitat de l'operatiu.

Sobre la manifestació contra la independència convocada pel Moviment Cívic d'12-O, Espadaler diu que és “probable” que es mantingui la distància física, però sobretot horària per evitar problemes. Aquest moviment vol encerclar la Sagrada Família a la mateixa hora que la cadena humana per mostrar el seu suport a la unitat d'Espanya i contraposar la seva acció a la Via Catalana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Catorze entitats demanen la clausura de l’abocador

LLORET DE MAR
uruguai

L’expresident José Mujica anuncia que té un tumor a l’esòfag

barcelona
estats units

Ultimàtum de la Universitat de Colúmbia perquè es desmantellin els campaments

barcelona
GIRONA

El PSC proposa un pla de xoc contra les desigualtats socials

GIRONA
RIPOLL

El PP vol aprovar una pla per incentivar el teixit empresarial a Catalunya

RIPOLL
GIRONA

Junts aposta per donar un “nou impuls” a la llengua catalana

GIRONA
guerra a gaza

Els EUA desconeixen el pla d’Israel per a protegir els civils de Rafah

barcelona
GIRONA

Els Comuns volen un abonament de 15 euros al mes per al transport públic

GIRONA
estat francès

La policia entra a la Sorbona per a expulsar els estudiants propalestins

barcelona