Política

El PSC hauria fet encàrrecs a Método 3 durant el 2010

La gerent del partit va negar davant la jutgessa haver-hi tingut contactes aquell any, però diversos correus electrònics demostren el contrari

Zaragoza parlava sovint amb els detectius de l'agència

El PSC nega haver tingut cap vincle amb l'agència de detectius Método 3 durant el 2010 –any en què es va fer i gravar el dinar de La Camarga–, malgrat que la policia va trobar nombrosos correus electrònics que apareixen en el sumari del cas i que desmenteixen la versió dels socialistes. La gerent del partit, Lluïsa Bruguer, imputada en la causa, i l'aleshores secretari d'organització, José Zaragoza, van intercanviar una desena de mails entre el febrer i el setembre del 2010 amb dades d'investigacions fetes pels detectius i consultes sobre factures pendents. Tanmateix Bruguer va negar davant la jutgessa haver tingut cap vincle amb Método 3 durant aquell any, al marge de les comunicacions que havia pogut mantenir amb Elisenda Villena, una detectiu de l'agència de la qual es va declarar amiga, i només va reconèixer encàrrecs fets el 2009 i el 2011. La incongruència en el seu testimoni és important, ja que el PSC nega també l'existència de la factura per valor de 1.750 euros que, segons un informe policial, va servir per pagar la gravació de La Camarga entre Alícia Sánchez-Camacho i l'exparella d'un fill de Jordi Pujol. La policia creu que, a més dels correus, Zaragoza es va reunir amb responsables de Método 3 per acordar la facturació d'aquesta qüestió.

Els primers del reguitzell de correus electrònics corresponents a l'any 2010 que apareixen en el sumari del cas són del mes de febrer. Zaragoza, des del seu correu corporatiu del PSC, escriu “OK” com a resposta al correu enviat per Elisenda Villena, encarregada de les relacions amb els socialistes amb relació a un seguiment d'una persona: “Et confirmem que viu allà, a la lletra M, a la seva bústia no surt el seu nom i ahir no va sortir. Ho deixem fins dijous. Deu ser de viatge.” En un correu del 26 de maig, Villena es torna a dirigir a Zaragoza: “T'envio el que et vaig dir. Manifesta't quan et sigui possible. Per tancar l'assumpte o seguir per alguna banda. He investigat GPO i els mendas com em vas demanar.” L'empresa va aparèixer inicialment com a imputada en el cas Palau sobre el finançament il·legal de Convergència, però després va ser exculpada de qualsevol implicació. Teòricament l'ara diputat al Congrés, José Zaragoza, hauria encarregat fa tres anys aquesta investigació per trobar vincles entre CDC i el cas Palau. Bruguer assegura en la declaració que no recorda el grup GPO.

La qüestió és que aquest assumpte, segons els policies, està associat a l'expedient 20.718. Justament un document intern de Método 3 conté com a feines del juliol del 2010 una carpeta amb l'epígraf: “20.718 PSC-Camacho”. Aquestes dades podrien fer pensar la policia que els encàrrecs del PSC i la conversa privada de Sánchez-Camacho tenen relació.

“Tinc una factura”

El setembre del 2010 apareix un correu electrònic important de Villena a Lluïsa Bruguer, la gerent del PSC. “He oblidat preguntar-te si vols factura”, escriu la detectiu, com si alguna vegada els socialistes haguessin pagat sense factura. Dies abans, Villena li comenta: “L'equip i la instal·lació, has de calcular 1.900 euros.” A més, al juliol, només tres dies després del dinar de La Camarga, Villena va enviar un correu en to informal a la gerent del PSC en què li deia: “Hola, wapi... Tinc una factura per donar-te. M'imagino que el teu cap te'n deu haver informat. I la pregunta és: com vols que ho fem?”

Tot i això, en la seva declaració, Bruguer assegura que no té “cap factura” del 2010. Encara més, sosté que és “impossible” que el partit n'hagués pagat cap sense que ella ho sabés i que no li consta que l'agència de detectius fes cap treball aquell juliol. La gerent dels socialistes sí que admet que Método 3 va fer tres treballs per al partit i a la mateixa seu el 2009: un estudi de seguretat, un escombratge per detectar la possible presència de micròfons, i la col·locació de dues càmeres de seguretat, una de les quals, al seu propi despatx. Quant al 2011, Bruguer reconeix un escombratge de seguretat als despatxos del grup socialista a la Diputació de Barcelona.

LA FRASE

T'envio el que et vaig dir. Manifesta't quan et sigui possible. Per tancar l'assumpte o seguir. He investigat GPO com em vas demanar
Elisenda Villena
Detectiu de Método 3

Montilla i Navarro hauran d'explicar-se al Parlament

L'expresident de la Generalitat i exlíder del PSC, José Montilla, haurà de comparèixer amb tota probabilitat davant del Parlament pel cas Método 3 i la gravació de La Camarga. CiU i ERC s'han unit per tirar endavant la petició, ja que, segons el portaveu de CiU, Jordi Turull, “cada cop van apareixent més informacions i és necessari que donin la cara”. Turull va recordar que Montilla era aleshores “el màxim responsable” del PSC. També han exigit que doni explicacions l'actual primer secretari del PSC, Pere Navarro, malgrat que no tingui res a veure amb uns fets del 2010. El portaveu socialista, Maurici Lucena, va qualificar de “profundament injustes” les peticions i va amenaçar de demanar la compareixença de persones citades en la conversa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona