Política

Método 3 també va reservar el dinar de Sánchez-Camacho a La Camarga

En els primers minuts de l'enregistrament s'escolta la conversa entre el detectiu i els treballadors del restaurant

L'home es presenta com l'assistent de Camacho, paga el dinar i demana als cambrers que deixin el gerro de flors a la taula

L'agència de detectius Método 3 no només va pagar el dinar d'Alícia Sánchez-Camacho al restaurant La Camarga de Barcelona el juliol del 2010: també va fer la reserva de la taula on va tenir lloc. Així consta a la conversa que mantenen el treballador de l'agència de detectius i dos cambrers del restaurant, que també va enregistrar la gravadora amagada al gerro de flors –i ja en marxa– que després gravaria la conversa entre la líder popular i Victòria Álvarez, l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola.

Fins ara, Camacho ha mantingut que les reserves dels seus dinars de feina les feia la seva secretària per telèfon i que habitualment no pagava al moment, sinó que signava el compte i després el partit abonava la factura.

En el sumari del cas, al qual ha tingut accés l'ACN, consta una transcripció –no oficialitzada– de la conversa entre el treballador de Método 3 Alejandro B. i dos cambrers de La Camarga. La validesa de la transcripció es veu confirmada perquè coincideix amb la gravació que Camacho va escoltar el 18 de març passat durant la seva declaració judicial.

En la primera part de la gravació, gairebé una hora abans de la conversa entre les dues dones, el detectiu explica als treballadors de La Camarga que ve de part de Camacho, es presenta com el seu assistent, paga el dinar per avançat i els demana que deixin un gerro de flors –amb la gravadora dins– al reservat. A més, demana al cambrer que insisteixi a Camacho que no cal que pagui el dinar: “Si intenten pagar..., no, que les persones que han reservat ja se n'han encarregat”.

Els fiscals del cas van preguntar a l'espia per aquest moment, i l'imputat va explicar que el dinar el va reservar l'agència, sense precisar qui, i que ell es va presentar un dia abans de l'àpat per inspeccionar el reservat i una estona abans del dinar per pagar-lo i posar el gerro amb la gravadora.

De fet, en l'enregistrament s'escolta com l'home diu clarament a un treballador del restaurant que ell mateix havia trucat el dia abans per telèfon per reservar l'àpat i després va anar en persona al local per inspeccionar-lo: “Vaig fer la reserva per telèfon i després vaig venir a confirmar i a veure el reservat”.

Quan els fiscals van preguntar a Camacho per aquest tram de la gravació, la líder del PP català va assegurar que desconeixia la veu de l'home que es feia passar per un assistent seu. “La veu no la conec, en absolut. Això que anés el dia abans, li asseguro que la reserva la fa la meva secretària per telèfon, no la fa cap senyor que nosaltres no coneguem”, va afirmar.

Sobre el pagament del dinar la popular va explicar: “Hi ha vegades que ens convida la taula de tal, però jo no recordo que passés això durant aquest dinar... jo pago amb firma. Em passen la factura i la signo. I després s'envia al partit. A vegades firmo, a vegades no em fan firmar perquè s'obliden..., no recordo que ningú ens digués que ens havia convidat durant aquest dinar”.

De fet, el mateix encarregat de La Camarga va dir-li, durant el dinar, que un assistent seu havia acudit anteriorment al restaurant, i Camacho no se'n va estranyar, sinó que inclús va dir “els meus són molt discrets”, en suposada referència als seus escortes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona