Política

Cospedal alerta que només pot decidir “la gran nació” espanyola

La secretària general del Partit Popular (PP) insta a qui vulgui canviar la Constitució a que “vagi de cara”

La dirigent popular assegura que a Espanya “decideixen els espanyols perquè en ells resideix la sobirania nacional”

La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha instat avui a aquells que vulguin canviar la Constitució a que “vagin de cara” i ha assenyalat que si ells “es volen entretenir”, el seu partit i el govern espanyol treballaran “per la recuperació econòmica i la creació de llocs de treball”. “Si alguns volen canviar la Constitució que vagin de cara. La Constitució i les normes jurídiques són de tots i tots defensem que tenim una gran nació, la més antiga d'Europa i en aquesta gran nació decidim sobre ella tots els espanyols”, ha afirmat.

La dirigent popular ha realitzat aquestes manifestacions durant la clausura de l'Escola d'Estiu del PP, que s'ha celebrat des de dijous a Gandia (València), amb la participació d'alguns ministres del govern espanyol i dirigents del PP d'arreu de l'Estat.

Les declaracions de Cospedal es produeixen un dia després que s'hagi conegut una reunió secreta entre el president espanyol, Mariano Rajoy, i el president de la Generalitat, Artur Mas. Precisament, aquest dissabte Mas ha reafirmat el seu compromís de celebrar el 2014 una consulta d'autodeterminació sota “un marc legal” que estigui “acordada per l'Estat o tolerada per Estat”.

Així doncs, la dirigent popular ha assegurat que el PP “segueix treballant” i ha afegit que “si altres es volen entretenir, nosaltres treballarem per la recuperació econòmica i la creació de llocs de treball”. “A Espanya decideixen els espanyols perquè en ells resideix la sobirania nacional”, ha afegit.

El president del PP i president de la Generalitat, Alberto Fabra, ha defensat durant la clausura que estan “orgullosos de ser valencians i espanyols i de defensar les nostres senyes d'identitat i la nostra cultura”.

“Per als que vulguin veure una altra cosa, dir-los que la setmana que ve aquí a la Comunitat Valenciana no se celebra res perquè el dia de la Comunitat és el 9 d'octubre”, ha afirmat, en relació amb la cadena independentista de Catalunya que el pròxim dia 11 de setembre té previst travessar la comunitat per la localitat de Vinaròs (Castelló).

Fabra ha reptat els partits valencians de l'oposició que, “amb la mateixa claredat” que ha mostrat ell, “s'identifiquin amb els valencians i no vinguin amb dobles cares: o s'és valencià o no es poden defensar els interessos d'aquesta terra”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes
Estat espanyol

Personalitats de la cultura defensen “la legitimitat democràtica”

Barcelona
Guerra a Gaza

Optimisme al Caire amb l’última proposta de treva

Barcelona

Paneque diu que en educació la prioritat és eliminar els barracons

girona

Cañigueral (ERC):”Som el partit més represaliat de la història"

santa coloma de farners

El PP exigirà control de fronteres i fre a la immigració il·legal

girona
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona
Estats Units

Biden fa broma amb l’edat: “Sóc un adult competint contra un nen de 6 anys”

Barcelona