Política

maresme

El PSC diu que si el Consell Comarcal és “feble” és per la mala gestió de CiU i el PP

Rebutja que s'assenyali als ajuntaments deutors amb l'ens com els culpables “d'una situació de supervivència”

Els socialistes, però, reiteren l'oferta de pacte per entrar al govern

Els socialistes del Maresme rebutgen de ple que el deute que els ajuntaments tenen amb el Consell Comarcal sigui en bona part la causa de la “situació de supervivència” que pateix aquesta administració i que ahir va ser desvetllada durant el balanç dels dos anys de govern de CiU i el PP. Des de les files del PSC, el portaveu del grup al Consell i regidor d'Arenys de Mar , Santiago Fontbona, insisteix que la responsabilitat recau directament en els gestors polítics de l'ens. “No han fet cap nou projecte els darrers dos anys, ni han continuat endavant amb els que ja existien dels mandats anteriors”, apunta en un comunicat i afegeix “si la situació és límit el culpable és ell perquè la gerència no ha iniciat nous projectes que permetin obtenir més ingressos”. Fontbona reclama conèixer la llista dels ajuntaments que deuen diners al Consell Comarcal i culpa el govern de l'ens d'afeblir la seva relació amb els municipis. Una relació basada en l'oferiment de serveis “ a molt bon preu, i de qualitat, a municipis que ells sols no se'ls podrien permetre”.

En la mateixa línia de crítica que va fer pública fa unes setmanes, el PSC retreu al govern comarcal que no reclami el deute que la Generalitat té amb el Consell Comarcal amb la mateixa claredat amb què assenyala el deute dels municipis. Pel primer secretari del PSC del Maresme i alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor “no es pot permetre generalitzar tot el deute, quan el de la Generalitat és molt superior, i de més llarga durada”. “El govern de la Generalitat és qui ha de pagar els seus deutes amb el Consell Comarcal, amb els Ajuntaments, que ens te ofegats”, destaca Amor.

Mà oberta, malgrat tot

Tot i la crítica continuada, des del PSC es reafirma la voluntat de negociar “amb el president del Consell Comarcal” una possible entrada en el govern. “Reiterem el nostre compromís de fer un Consell Comarcal més fort políticament, unit en les demandes, amb una millor gestió i amb més pes polític”, assegura Xavier Amor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Netanyahu parlarà davant el Congrés dels EUA el pròxim 24 de juliol

barcelona
Montse Capdevila
Alcaldessa d’Argentona (TXA)

“La gent ha de saber per què gasta més aigua del permès”

Argentona
Eleccions Europees

L’extrema dreta es dispara en els Països Baixos, segons els sondejos

Barcelona
Estat Espanyol

El jutge defensa que pot citar Begoña Gómez enmig del període electoral

Barcelona
la crònica

Una fundació que encén els ànims

política

ERC defensarà comptabilitzar els vots dels exiliats al Parlament

barcelona
estats units

Un jutge ordena a Steve Bannon, exassessor de Trump, ingressar a presó el juliol

barcelona
alemanya

Scohlz defensa les deportacions a l’Afganistan i Síria després de l’atac a Mannheim

barcelona
Guerra a Europa

Biden i Macron prometen mantenir el suport a Ucraïna

Barcelona