Política

Camacho: “L'Espanya ens roba és la gran mentida del relat independentista”

La president del PP insta Mas a acceptar un diàleg “lleial, sincer, sense condicions i en el marc de la llei” amb el govern espanyol

“Espanya té un problema, que és vostè i el seu desafiament independentista”, afirma

La presidenta del PP, Alícia Sánchez-Camacho, ha instat un cop més al president Artur Mas a “acceptar un diàleg lleial, sincer, sense condicions i en el marc de la llei” amb el govern espanyol i li ha demanat que governi per als 7,5 milions de catalans i que no se centri només en el procés sobiranista i se centri en la recuperació econòmica i la creació d'ocupació. Així ha apel·lat a la “majoria silenciosa”, els sis milions de catalans que no van participar en la Via Catalana l'Onze de Setembre i ha defensat el govern espanyol: “No miri sempre al govern d'Espanya, miri també el que s'ha fet malament aquí”. Per la dirigent popular, Mas “s'apunta totes les qüestions que van bé” mentre que “culpa al govern” espanyol de les que no van bé.

Camacho també ha volgut desmuntar les cinc “mentides” del discurs de Mas, en què destaca la frase “demagògica” de l'“Espanya ens roba”, que ha assegurat és “la gran mentida del relat independentista”. Per la dirigent popular, “Espanya té un problema, que és vostè i el seu desafiament independentista”, ha assegurat.

Camacho ha reiterat que el govern de Mas no pot actuar “fora de la llei”, en referència a la voluntat de fer una consulta, i que si “vol canviar la Constitució o la llei de referèndums, vagi al Congrés”. Però Camacho s'ha referit a la frase que va dir ahir el president sobre que la “solució és votar” i li ha recordat que “ja vam votar fa uns mesos”.

Camacho també ha assegurat que en una Catalunya independent, “ja ens haurien rescatat, com a Grècia”. De fet, ha assegurat que si Catalunya no estigués dins l'Estat, que li atorga milions del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA), estaria en fallida, i ha recordat que si Catalunya se “separés” d'Espanya “no continuaria” a la Unió Europea.

Camacho ha admès que el model de finançament “es pot millorar” i ha assegurat que el PP creu que “aquest és el moment de reformar el sistema autonòmic i el de finançament”. Ha estat en aquest punt en què ha instat Mas a acceptar el diàleg amb Madrid.

Camacho ha titllat Mas de ser un “president dèbil i inestable que està en mans de Junqueras, Forcadell i les entitats independentistes”. A més, ha acusat l'executiu català de protagonitzar “el més gran desafiament que s'ha presentat a l'Estat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Catorze entitats demanen la clausura de l’abocador

LLORET DE MAR
uruguai

L’expresident José Mujica anuncia que té un tumor a l’esòfag

barcelona
estats units

Ultimàtum de la Universitat de Colúmbia perquè es desmantellin els campaments

barcelona
GIRONA

El PSC proposa un pla de xoc contra les desigualtats socials

GIRONA
RIPOLL

El PP vol aprovar una pla per incentivar el teixit empresarial a Catalunya

RIPOLL
GIRONA

Junts aposta per donar un “nou impuls” a la llengua catalana

GIRONA
guerra a gaza

Els EUA desconeixen el pla d’Israel per a protegir els civils de Rafah

barcelona
GIRONA

Els Comuns volen un abonament de 15 euros al mes per al transport públic

GIRONA
estat francès

La policia entra a la Sorbona per a expulsar els estudiants propalestins

barcelona