Política

El PP destaca les inversions de Foment a Catalunya

La vicepresidenta tercera del Congrés, Dolors Monterrat, subratlla que el ministeri invertirà 863 al territori

Assegura que el govern espanyol “compleix” amb la Generalitat perquè pagarà un partida pendent sobre peatges

El Partit Popular de Catalunya ha posat l'accent en l'àmbit de Foment per valorar les inversions de l'Estat a Catalunya el 2014, malgrat que els pressupostos que ha presentat aquest dilluns el govern espanyol preveuen destinar 944,42 milions d'euros a Catalunya, un 25,46% menys que el 2013.

La vicesecretària d'organització del PP català i vicepresidenta tercera del Congrés, Dolors Montserrat, ha destacat que Catalunya rebrà 863,5 milions d'euros del ministeri de Foment. Segons els seus càlculs, el Principat serà a la quarta posició en volum d'inversions i se situarà un 122% per damunt de la mitjana estatal.

També ha reivindicat que Catalunya serà el segon territori en inversió per a ports, amb 156 milions d'euros, i la tercera en volum d'inversions a ferrocarrils i aeroports, amb 502 i 65 milions, respectivament.

La dirigent popular ha explicat també que el govern espanyol té prevista una partida de 7,7 milions d'euros per a la Generalitat en concepte de compensació per la rebaixa dels peatges i d'acord amb la disposició l'addicional tercera de l'Estatut. “El govern d'Espanya compleix amb Catalunya”, ha sentenciat.

Pel que fa a la valoració general dels comptes de Madrid, Montserrat ha defensat que “el govern de l'Estat està corregint en temps rècord i ens estem finançant cada vegada millor i de forma més barata”. “Són uns pressupostos responsables i realistes, amb un clar impuls del creixement i amb un marcat caràcter social”, ha afirmat. En aquest context, ha assenyalat que “baixa el sostre de despesa dels ministeris un 4% i augmenta la inversió en benestar com beques, I+D+I, pensions i prestacions d'atur, habitatge i cultura”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries