Política

Unió afirma que la tercera via de Duran no “aigualeix” sinó que “enforteix” el dret a decidir

Espadaler afirma que la proposta neix “d'un rebuig radical” a la situació actual que viu Catalunya

El president del consell d'UDC rebutja la proposta del PPC de sumar-se a les celebracions del 12-O: “Que no hi perdin ni dos minuts”

El president del consell nacional d'UDC, Ramon Espadaler, ha considerat aquest dissabte que la proposta de tercera via d'Unió expressada per Duran i Lleida no “aigualeix” sinó que “enforteix” el dret a decidir. “Neix d'un rebuig radical a la situació actual de Catalunya, que no té sortida i ens porta a la desaparició com a nació”, ha assegurat Espadaler. “I neix també d'una voluntat rotunda i radical d'estar al costat de tots aquells que pensem que Catalunya ha de poder votar i exercir el seu dret a decidir”, ha continuat el president del consell nacional d'UDC. Paral·lelament, Espadaler també ha rebutjat la proposta del PPC de sumar-se a les celebracions del 12-O: “Que no hi perdin ni dos minuts”.

“Perquè nosaltres no hi hem perdut ni dos segons. És impensable”, ha ironitzat el president del consell nacional d'UDC, que ha reiterat que la proposta d'Unió es basa en el dret a decidir. “UDC està farta de la situació actual, com una part important del país, i formula una via confederal que consisteix en tenir plena sobirania econòmica, sobirania fiscal, que no es toquin temes sensibles com la llengua, presència internacional i que se'ns conegui com a subjecte polític”, ha enumerat Espadaler. “I això està a les antípodes de qualsevol proposta que faci el PPC”, ha puntualitzat el dirigent d'Unió, que ha afirmat que ara és el moment que les formacions a favor del dret a decidir “sumin forces”.

“Per tant, fem nostra la proclama de l'expresident Rigol i apostem perquè aquells qui defensen una via confederal, federal o la independència estiguin units i al servei d'un objectiu, no assolit però a tocar de dits, de poder exercir el dret a decidir”, ha manifestat el president del consell nacional d'Unió, que juntament amb la vicepresidenta de Relacions Institucionals, Joana Ortega, ha assistit a la 2a Festa del Militant d'UDC a la comarca d'Osona. Igualment, Espadaler ha justificat la trobada de Duran amb el líder del PSC, Pere Navarro, en aquesta línia d'agregar totes les voluntats a favor de la consulta. “I no importa el que digui després la papereta”, ha afegit el dirigent d'Unió.

Espadaler ha finalitzat reafirmant la posició d'una Unió “radicalment a favor del dret a decidir”. “I a favor d'una part majoritària del país que diu que així no podem continuar i que ja n'hi ha prou”, ha avisat el president del consell nacional d'UDC, que ha detallat els “atacs” del govern espanyol amb els pressupostos generals de l'Estat, amb l'aprovació fa dues setmanes de la Llei Wert o la discriminació del català a les Illes Balears. “Per tant, demanem un esforç a totes les formacions polítiques perquè, més enllà del tacticisme, sumin a favor del dret a decidir”, ha conclòs Espadaler.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries