Política

Duran veu risc de ruptura amb CDC si fa ofertes “insostenibles”

El líder d'UDC es queixa de no haver rebut l'informe de greuges de la Generalitat

Afirma que l'Estat només deu a Catalunya els 750 milions de la disposició addicional tercera del 2008 perquè el TC va declarar inconstitucional que fos d'obligat compliment

El líder d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, ha advertit aquest dijous que veu molt difícil la independència de Catalunya i així com del risc de ruptura amb CDC: “Si en un moment determinat hi ha plantejaments de CDC que per UDC són insostenibles o a la inversa, al revés, això podria trencar-se”. Duran ha puntualitzat que no hi ànim de ruptura però ha vaticinat que la relació entre els dos partits “no serà tan bona en el futur del que va ser en el passat”.

En una entrevista a TVE, Duran ha defensat que en la consulta sobiranista, assumpte del qual ha dit govern i Generalitat encara no negocien, una pregunta d'“independència sí o no” no seria la que “aglutinaria a més partits” i ha advertit que la declaració unilateral tindria “poca transcendència jurídica” i que una Catalunya independent quedaria fora de la UE.

També ha lamentat haver conegut pels mitjans de comunicació el contingut de la llista d'incompliments elaborada pel govern, que xifrava en 9.375 milions d'euros el que l'Estat deu a Catalunya, assegurant que li hagués agradat que el consultessin tenint en compte que ell és el president de la Comissió Bilateral Estat-Generalitat així com a portaveu de CiU al Congrés.

Duran ha subratllat que en “aplicació estricta” de l'Estatut només procedeix reivindicar 750 milions d'euros de la disposició addicional tercera i ha recordat que el Tribunal Constitucional va declarar inconstitucional que fora d'obligat compliment.

Així doncs, “en aplicació estricta” de l'Estatut reivindicar les quantitats de cada any de la disposició addicional “no és correcte”, ni “just”, llevat dels 750 milions d'euros de 2008, que la Comissió Bilateral Estat-Generalitat va reconèixer com deute i que no s'han abonat, ha afirmat Duran.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries