Política

Sánchez-Camacho demana a Rajoy que no es torni a reunir amb Mas en secret

La presidenta del PP català vol que qualsevol trobada entre els dos presidents es faci amb “llum i taquígrafs”

Aplaudeix la resposta de Brussel·les a Mas i adverteix que Europa “no acceptarà una Catalunya independent”

La presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha demanat al president espanyol, Mariano Rajoy, que no es torni a reunir amb el president de la Generalitat, Artur Mas, de forma secreta per parlar d'una consulta que, segons ella, només té per objectiu “trencar i dividir Espanya”.

Durant la seva intervenció a la reunió del comitè nacional del PP a Madrid, Sánchez-Camacho ha reclamat que qualsevol trobada entre els dos presidents es faci amb “llum i taquígrafs” perquè, segons ella, “els catalans i els espanyols no podem permetre l'amenaça permanent del xantatge i de la tergiversació permanent del senyor Artur Mas en relació a la consulta d'autodeterminació”.

Al seu parer, es pot “parlar i dialogar” en el marc de la Constitució i de les lleis però no es “pot acceptar un referèndum d'autodeterminació perquè és il·legal”.

Sánchez-Camacho ha considerat “encertada i correcta” la resposta del president de la Comissió Europea, José Manuel Durão Barroso, a la carta que Mas va enviar a les institucions i governs europeus per informar sobre la consulta. Barroso ha reiterat que Brussel·les no té competències ni és la seva feina pronunciar-se sobre el procés perquè és un “afer intern” espanyol.

Sánchez-Camacho ha demanat a Mas que “deixi de fer el ridícul al món” i accepti la resposta de les institucions europees. Segons ella, el president està demanant “l'impossible a Europa”, que “no acceptarà una Catalunya independent”. “Europa no entendria que Mas vulgui treure 7,5 milions de catalans d'Espanya i d'Europa”, ha assegurat.

La presidenta del PP ha tornat a demanar a Mas que expliqui que “una Catalunya independent quedaria fora d'Europa, dels tractats internacionals” i ha avisat que hi ha països que porten esperant “una mitjana de 15 i 20 anys” per ingressar a la UE. “Una Catalunya independent mai tornaria a ingressar”, ha augurat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

RIPOLL

Eloi Badia: “L’extrema dreta no té cabuda a Catalunya, ni en català ni en castellà”

RIPOLL
política

Aragonès veu “estrafolària” la proposta de Junts per revertir el dèficit fiscal

barcelona
economia

La inflació a la zona euro es manté en el 2,4%

barcelona
política

Serrat, Coixet, Gervasio Deferr o Jorge Javier Vázquez donen suport a Illa

barcelona
política

La CUP, oberta a entendre’s amb ERC, Junts i comuns

barcelona
estat espanyol

Sánchez es torna a investir

Madrid
TEMA DE CAMPANYA

Fer rajar aigua quan no n’hi ha

Girona
Brasil

Bolsonaro s’enreda en la justícia

Buenos Aires

Armènia i l’imperatiu de la memòria

Barcelona