Política

El PSC i el PPC qüestionen que Homs pugui interpretar els silencis d'Obama

CiU i ERC celebren que el procés català hagi arribat a la Casa Blanca

El PSC i el PPC han qüestionat que el conseller de la Presidència, Francesc Homs, pugui interpretar els silencis del president dels Estats Units, Barack Obama, després que Homs hagi assegurat que també té valor allò que no es diu. Santi Rodríguez (PPC) ha apuntat que al portaveu del govern “li agradaria que el món mundial parlés d'ells, de CiU, d'ERC, dels seus problemes independentistes, però la realitat és la que és, i és que no els fa cas ningú”. Maurici Lucena (PSC) ha lamentat que Homs faci “d'oracle” quan Obama ni tan sols s'ha posicionat sobre territoris més vinculats a ell com el Quebec i Escòcia. CiU i ERC han celebrat que el procés hagi arribat a la Casa Blanca.

“El govern té poca feina, és surrealista que es dediqui a interpretar com si fos l'oracle. És el colmo de lo rebuscat, ho trobo de traca”, ha apuntat el portaveu parlamentari del PSC, Maurici Lucena. En la mateixa línia s'ha expressat el portaveu adjunt del PPC, Santi Rodríguez, que ha remarcat que Obama no s'ha pronunciat sobre el cas català igual que Mariano Rajoy no ho fa amb el de Texas, perquè “són qüestions internes” de cadascú. Com que “no els fa cas ningú”, ha continuat el popular, llavors “fan dir a Barroso el que no diu, i quan Obama no contesta, diuen que està dient molt més del que diu”.

El portaveu de C's al Parlament, Jordi Cañas, ha remarcat que la Casa Blanca ja va respondre fa uns mesos sobre la qüestió catalana i va dir que era un afer intern que s'havia de resoldre dins de la Constitució.

En canvi, des de CiU i ERC, han celebrat que el procés català hagi arribat fins a la Casa Blanca. Al republicà Lluís Salvadó li ha semblat “molt oportú” que Mariano Rajoy hagi ajudat els catalans a internacionalitzar el procés, i ha dit que espera que Obama li hagi explicat el cas de Puerto Rico, que ha fet quatre referèndums d'autodeterminació.

El diputat de la CUP Quim Arrufat ha dit que el seu partit assumeix que qualsevol internacional que no tingui interessos directament a Espanya no opinarà sobre el cas català. L'ecosocialista Dolors Camats ha remarcat que quan un cap d'Estat no es pronuncia sobre un afer és quan dóna per bones les paraules del president que té al costat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

argentina

Argentina aprova la llei òmnibus de Milei, que ara discutirà el Senat

barcelona
RIPOLL

El ple aprova una moció perquè no es faci campanya per la Festa Major

RIPOLL
GIRONA

ERC reivindica un “finançament singular” per millorar el transport públic

GIRONA
estats units

Multen Trump per no acatar l’ordre de silenci durant el seu judici penal

barcelona
política

Expedient de la JEC al conseller Balcells

barcelona
estat espanyol

L'executiu no aprova cap mesura de regeneració democràtica

barcelona
PALAMÓS

El PSC proposa una revisió integral del sistema de salut

PALAMÓS
estat espanyol

El carregador de tipus C serà obligatori a partir de gener de 2025

barcelona
política

Vergés (Junts) proposa un pla de xoc per fer front els reptes de la pagesia

girona