Política

POLÍTICA

Regidors sobiranistes del PSC, a Sant Julià de Ramis

L'alcalde i tres edils socialistes voten a favor que Catalunya esdevingui un estat independent i de la consulta del 9-N

Casassa informa en el ple que plegarà si els dirigents del seu expartit ho volen

Tres regidors del PSC i l'alcalde, que ha deixat recentment el partit, van votar a favor ahir de la independència a Sant Julià de Ramis. Narcís Casassa, alcalde des del 2003, ha deixat el PSC en desacord amb la línia de la direcció socialista, però ahir va donar suport (entusiasta) a l'acord del Parlament per organitzar la consulta del 9 de novembre i tenint en compte l'article 150.2 de la Constitució, que dóna competències al govern per fer el referèndum. La moció, de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), va tenir el suport unànime dels onze regidors del ple.

A banda de l'alcalde, els seus tres companys socialistes i el soci de govern, Pere Pujolràs (UdM); els 4 regidors de CiU, el de Medinyà 1972 i el de SI van avalar la moció. Xavier Sayols (SI) volia incloure en el text que la consulta es faci “amb permís de l'Estat o sense”, cosa que no es va acceptar. Casassa va dir que cal anar amb compte. “Hem d'arribar a acords contundents des de la prudència.”

Casassa va informar en el ple que ha deixat el PSC en un acte “fet des de l'àmbit personal i polític” i que plegarà d'alcalde si els dirigents del seu expartit ho volen. De moment, el primer secretari del PSC a la demarcació, Juli Fernández, no posa traves que Casassa, ara independent, sigui batlle. Jordi Pairó (CiU) va elogiar el gest de Casassa “de defensa del país” i Sixte Galià (Medinyà 1972), “la seva actitud valenta i coherent”.

El pressupost, pendent

D'altra banda, l'aprovació definitiva del pressupost municipal pel 2014 (2,8 milions d'euros) està pendent. En principi, l'equip de govern ha de convocar un ple extraordinari per atendre les al·legacions que ha presentat CiU. L'any passat les divergències amb CiU, Medinyà 1972 i SI van obligar a prorrogar el pressupost.

Els convergents han demanat que els comptes es facin per separat, en funció dels nuclis de Sant Julià i Medinyà. L'oposició va impedir que s'aprovessin les ordenances, i les taxes es van congelar.

L'estelada i la claredat

Abans i després de donar-se de baixa del PSC, Narcís Casassa ha avalat iniciatives a favor del dret a decidir i que Sant Julià de Ramis sigui, per exemple, territori català lliure i sobirà o un dels centenars de municipis integrats a l'AMI. Dues setmanes després de deixar el PSC, Casassa ha mantingut la claredat en els arguments i ahir va defensar, amb vehemència, que el seu municipi donarà les dades del cens municipal per a la consulta del 9-N si la Generalitat ho demana. Amb l'estelada al balcó de l'ajuntament des de principis de mandat, Sant Julià es va mostrar partidari que es pugui fer la consulta mitjançant un article de la Constitució que ja transfereix competències al govern per poder-la fer. Clar i català, malgrat l'expartit de Casassa.

J. FERRER



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia