Política

Rafelcofer exigeix a la Generalitat que pague el Pla Confiança

Tots els grups polítics donen suport a la moció presentada pel Grup Municipal de Compromís

El plenari de la Corporació de Rafelcofer, va aprovar ahir per unanimitat de tots els grups polítics PSOE, PP i COMPROMÍS, exigir el pagament immediat de més de 300.000 euros que la Generalitat Valenciana deu a l'Ajuntament de Rafelcofer per les obres de l'anomenat Pla Confiança. Unes obres que van estar realitzades fa més de 3 anys i que suposen per al municipi unes importants despeses en interessos del préstec que el propi ajuntament va haver de demanar per a liquidar-les.

A més del greu perjudici econòmic per a les arques municipals, està també la impossibilitat de demanar altres préstecs per a realitzar inversions necessàries per al municipi, cosa que ve imposada per acomplir els plans d'ajustos en que estan immersos tots els ajuntaments.

Aquest és un altre exemple de l'incompliment que la Generalitat fa, tant de les seues obligacions econòmiques, com també del menyspreu cap als ajuntaments i a la pròpia ciutadania. Tot produït per la nefasta gestió econòmica que ha portat a cap des de fa quinze anys.

Així mateix, també es van aprovar tres mocions que va presentar el grup municipal Compromís per Rafelcofer. Una d'elles demanava crear una comissió a les Corts Valencianes que revise i reclame el pagament del deute històric que el Govern central manté amb el País Valencià i que està estimat en més de 13.000 milions d'euros. La moció va ser aprovada per unanimitat de tots els grups municipals.

També per unanimitat es va aprovar una altra que demanava la retirada de la nova llei del Govern Valencià que regula els requisits i condicions d'accés als programes d'atenció a persones dependents i a les seues famílies i que estableix unes condicions econòmiques impossibles d'assumir per molts dels usuaris dels centres i dels serveis.

Per últim també va presentar una moció que demanava la retirada de l'avantprojecte de la Llei sobre salut reproductiva i condicions per a l'avortament perquè vulnera en gran mesura la llibertat de la dona en relació a la seua maternitat, coarta la seua capacitat de decisió i posa en greu risc la seua salut sexual i reproductiva. Esta moció va ser aprovada amb els vots a favor dels grups municipals del Bloc Compromís i del Psoe i l'abstenció del Partit Popular.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Els aliats anuncien l’enviament a Ucraïna de míssils i artilleria

barcelona
escòcia

La crisi al govern escocès deixa en l'aire el futur del primer ministre

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

L'auge de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució dels Clavells

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona