Política

Més de quinze detinguts en una macrooperació contra els Latin Kings

Els Mossos realitzen escorcolls a diverses localitats de l'àrea metropolitana de Barcelona i també a Girona i Salt

La policia dóna per desarticulada la cúpula de la banda llatina

Els Mossos d'Esquadra estan portant a terme aquest dilluns des de primera hora del matí una important operació policial contra bandes llatines a diverses localitats catalanes. La policia ja ha detingut almenys una quinzena de persones i dóna per desarticulada la cúpula dels Latin Kings a Catalunya. Segons fonts pròximes al cas, s'imputa als detinguts un ampli ventall de presumptes delictes, entre els quals la pertinença a grup criminal, tràfic de drogues, tinença il·lícita d'armes o extorsió.

L'operació continua oberta i el nombre de detencions podria augmentar al llarg de la jornada. El jutge ha decretat el secret d'actuacions.

L'operació ha començat cap a les sis del matí i els agents han realitzant més d'una quinzena d'entrades a poblacions de l'àrea metropolitana com Barcelona, Badalona, L'Hospitalet de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Sant Andreu de la Barca, o Sant Vicenç dels Horts, segons han confirmat a l'ACN fonts pròximes a la investigació. També s'han dut a terme escorcolls a Girona i Salt.

Segons informa Efe, els Mossos han registrat un local que la banda utilitzava com a lloc de reunió a la recerca d'armes blanques i documentació. Els agents hi han acudit acompanyats per dos dels arrestats –un noi i una noia– i del secretari judicial i han pogut accedir a l'interior després de trencar la persiana amb un mall.

En el dispositiu, el més important que ha realitzat fins ara la policia catalana contra les bandes llatines, hi participen un centenar d'efectius dels Mossos d'Esquadra de la les Brigades Mòbils (Brimo), de Àrea Regional de Recursos Operatius (Arro), de la unitat canina i de l'àrea d'investigació.

Aquesta és la segonaoperació contra bandes llatines en pocs dies a Catalunya, després de la que els Mossos d'Esquadra van portar a terme la setmana passada a diferents poblacions del Baix Llobregat contra la banda Bloods, que va acabar amb 25 detinguts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a ucraïna

Rússia ataca un hipermercat a Khàrkiv quan era ple de gent

barcelona
política

L’ANC no se’n surt de triar nou president

barcelona

Les seus del PSC i Junts a Girona, vandalitzades

GIRONA
guerra a gaza

Israel ignora el Tribunal de l’ONU i intensifica l’ofensiva sobre Rafah

barcelona
guerra a europa

El cap de l’OTAN defensa els atacs d'Ucraïna contra territori rus

barcelona
política

Els socialistes avisen el poder judicial que haurà d’aplicar la llei d’amnistia

barcelona
política

El govern dels jutges difon una guia per aturar l’aplicació de la llei d’amnistia

barcelona
armènia

L’helicòpter del primer ministre armeni fa un aterratge d’emergència

barcelona
LLEURE

El PSC demana que es mantinguin els descomptes als casals d’estiu

GIRONA