Política

Un 93% dels crimeans voten a favor de l'annexió a Rússia, segons un sondeig

La comissió electoral informa que la participació ha estat superior al 80%

Els representants de la comunitat ucraïnesa han acusat les autoritats separatistes de frau i la minoria tàrtara ha boicotejat la consulta.

Un 93% dels votants han optat per l'annexió a Rússia en el referèndum que s'ha celebrat aquest diumenge a Crimea, segons un sondeig a peu d'urna difós pels mitjans russos. Un cop s'han tancat els col·legis electorals, la comissió electoral ha informat que la participació ha estat superior al 80% dels 1,5 milions de persones amb dret al vot. Els representants de la comunitat ucraïnesa han acusat les autoritats separatistes de frau i la minoria tàrtara ha boicotejat la consulta.

Els habitants de Crimea han hagut de triar entre la reunificació amb Rússia d'aquesta república autònoma ucraïnesa i una àmplia autonomia al si d'Ucraïna. D'acord amb les dades difoses pel canal rus Rossia 24, només el 7% del cens electoral ha votat a favor de la segona opció.

A Sebastopol, on té la seva base la flota russa del Mar Negre, i amb un estatut especial, la participació ha arribat al 85%. A Simferopol, a la plaça de Lenin, davant de l'edifici del govern de Crimea, centenars de persones ja celebren la victòria de la reunificació amb Rússia onejant banderes tricolors russes i de Crimea.

El Parlament haurà de ratificar aquest dilluns els resultats de la consulta durant una sessió extraordinària. A partir d'aquest moment, la república autoproclamada independent es dirigirà al president rus, Vladímir Putin, perquè accepti a Crimea en el si de la Federació Russa.

Més d'un milió i mig de votants han estat cridats a les urnes a Crimea, mentre que a la ciutat portuària de Sebastopol eren més de 300.000 els electors amb dret a vot en un idèntic plebiscit separatista.

Ahir, la Rada Suprema d'Ucraïna va dissoldre l'autonomia de Crimea perquè el Tribunal Constitucional va dictaminar que la convocatòria del referèndum era inconstitucional. Tot i aquesta mesura, el parlament de Crimea ha, ha optat per celebrar el referèndum

Els Estats Units, la Unió Europea i la gran majoria de la comunitat internacional ha assegurat que no reconeixerà els resultats del referèndum i mantenen la seva defensa de la integritat territorial d'Ucraïna. Rússia, que va vetar una resolució de condemna del referèndum separatista al Consell de Seguretat de l'ONU, assegura que respectarà l'opinió de la majoria dels ciutadans de la península.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

El PSC es dispara en l’enquesta del CEO i ERC i Junts es disputen el segon lloc

barcelona
GIRONA

La CUP proposa més habitatge públic per ajudar els joves a emancipar-se

GIRONA
guerra a Europa

La corrupció torna a sacsejar el govern ucraïnès

barcelona

Carles Sastre elegit nou president d’ERC-SOM de Roses

roses
Estat espanyol

El PSOE ajorna la comissió federal que ha d’aprovar la llista per a les europees

barcelona
política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona