Política

ERC demana al president espanyol que “posi el semàfor en verd” per permetre la consulta

Alfred Bosch retreu al president espanyol que “sempre tingui el semàfor en vermell” i l'adverteix que si no el canvia els catalans buscaran “un pas de vianants”

El portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, Alfred Bosch, ha demanat al president espanyol, Mariano Rajoy, que “posi el semàfor en verd” pel que fa a la consulta que volen celebrar “milions de persones”, que assegura estan esperant que “canviï el disc” per poder passar a la “plena democràcia”. “Sempre amb el semàfor en vermell i empentant”, cosa que ha dit és una actitud de “poc seny” que pot “provocar un accident”. “Nosaltres sempre passarem amb semàfor verd i així seguirem. Si no canvia el semàfor vermell, doncs buscarem un pas de vianants”, ha avisat el portaveu d'ERC.

“El 9-N anirem a votar i ho farem serenament, legalment perquè votar no pot ser il·legal”, ha insistit Bosch, que a més ha citat “un gran estadista”: “El vot és el millor que tenim per decidir el futur col·lectiu”. Una frase que ha assegurat

Em dirà que és el contingut el problemàtic. BOE 103 del període constituent , tots els pobles tenen el dret a l'autodeterminació. “Rajoy compleixi amb el BOE, compleixi amb la llei, compleixi amb la seva paraula i posi el semàfor en verd”, ha sentenciat.

Rajoy li ha respost que és competència de tots els espanyols decidir el futur de l'Estat. Per això, Bosch li ha proposat que sigui ell qui convoqui el referèndum a tot l'Estat, que als catalans no els hi pertoca.

Rajoy, en la seva línia, li ha respost que ERC pretén “passar per sobre la Constitució i les lleis i això si que és un semàfor en vermell”. A partir d'aquí, el president espanyol, ha reiterat el seu discurs d'unitat i de “fer complir la llei”. “Volem que tots formem part de la mateixa nació, com fa segles”, li ha etzibat Rajoy. “No vull una Catalunya empobrida que és el que ens portaria el que alguns pretenen”, ha assegurat en referència als independentistes. “Ni una Catalunya fora de la UE i dels Tractats”, ha sentenciat. “Ni tan sols per a vostè”, ha acabat referint-se a Bosch.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Catorze entitats demanen la clausura de l’abocador

LLORET DE MAR
uruguai

L’expresident José Mujica anuncia que té un tumor a l’esòfag

barcelona
estats units

Ultimàtum de la Universitat de Colúmbia perquè es desmantellin els campaments

barcelona
GIRONA

El PSC proposa un pla de xoc contra les desigualtats socials

GIRONA
RIPOLL

El PP vol aprovar una pla per incentivar el teixit empresarial a Catalunya

RIPOLL
GIRONA

Junts aposta per donar un “nou impuls” a la llengua catalana

GIRONA
guerra a gaza

Els EUA desconeixen el pla d’Israel per a protegir els civils de Rafah

barcelona
GIRONA

Els Comuns volen un abonament de 15 euros al mes per al transport públic

GIRONA
estat francès

La policia entra a la Sorbona per a expulsar els estudiants propalestins

barcelona