Política

Carme Forcadell: “Hem demostrat que les accions de l'ANC són democràtiques i pacífiques”

La presidenta de l'Assemblea admet que ja s'esperaven la denúncia de Manos Limpias perquè estan en el “punt de mira” i assegura que tenen “el suport i l'escalf de molta gent”

Considera que el full de ruta de l'entitat s'ha “tergiversat”

La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) Carme Forcadell, ha explicat que ja s'esperaven una acció com la del col·lectiu ultradretà Manos Limpias, que ha demanat a la Fiscalia General de l'Estat la il·legalització de l'entitat, i ha assegurat que sent “el suport de molta gent”.

En declaracions al programa El món a RAC1, Forcadell ha recordat que aquesta associació de funcionaris ja s'havia querellat contra el president de la Generalitat, Artur Mas, i ha reconegut que la denúncia de Manos Limpias es veia a venir perquè l'ANC està “en el punt de mira”.

De totes maneres, la presidenta de l'entitat sobiranista ha rebutjat les acusacions del pseudosindicat i ha subratllat que les accions de l'Assemblea són “democràtiques i pacífiques”. “No entenem que es denunciï una entitat que és absolutament democràtica, aquest sindicat té demofòbia”, ha etzibat.

Forcadell ha defensat la legalitat del full de ruta de l'ANC i ha afirmat que aquest s'ha “tergiversat perquè nosaltres mai hem dit que haguem de prendre el control”. “Ho ha de fer el govern de la Generalitat després de passar per les urnes, per una consulta, i després de declarar la independència”, ha precisat. “Entenem que aquest procés ha de ser completament democràtic i pacífic i ha de passar per les urnes”, ha insistit.

En el seu escrit, Manos Limpias denuncia que l'Assemblea actua “contra l'ordre constitucional”, fent “una crida a la insurrecció”, que té “un full de ruta amb la declaració final de l'independentisme” i planteja “el control efectiu del país (ports, aeroports, fronteres i comunicacions)”.

La dirigent de l'ANC també ha rebutjat l'acusació de malversacions de fons públics i ha garantit que l'entitat “no ha rebut ni ha demanat mai cap ajut a les institucions públiques”.

Per Forcadell, la intenció de gestos com aquesta denúncia és que els catalans “no puguin votar”.

Però l'efecte més immediat és que la xifra d'afiliats a l'ANC ha crescut un 30% en els últims dies, des que s'han escoltat les primeres veus que demanen la seva il·legalització, segons ha revelat Forcadell. “Per això dic que em sento amb el suport i l'escalf de molta gent”, ha reblat.

La presidenta de la plataforma sobiranista també s'ha referit al comunicat de la Fiscalia Superior de Catalunya sobre el procés sobiranista i ha recordat que l'ANC “sempre ha dit que la consulta no és una qüestió jurídica sinó de voluntat política”. “Si hi hagués voluntat política no hi hauria cap problema, les lleis s'adequarien per permetre la consulta. En canvi, ara les lleis s'interpreten perquè no es pugui fer la consulta, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles
Estat espanyol

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona