Política

Reus enterra el polèmic hòlding d'Innova

El ple oficialitza la reestructuració de l'ens, marcat per la sospita de la corrupció

El substitueix per tres empreses que depenen de l'Ajuntament

L'hòlding d'empreses municipals de Reus, Innova, té encara al davant una llarga història judicial amb la diversitat de línies d'investigació obertes als jutjats per casos de presumpta corrupció en la seva gestió, i que involucren, entre d'altres, l'expresident de l'ICS, Josep Prat. L'Ajuntament de la capital del Baix Camp, però, va voler deixar ahir enrere administrativament l'ombra d'aquest gegant administratiu amb l'aprovació de la reestructuració de les empreses i la desaparició de l'hòlding com a tal.

“L'instrument que era Innova no podia perdurar”, va assegurar ahir l'alcalde reusenc, Carles Pellicer, a la sortida de les juntes generals i del ple en què es va aprovar la reestructuració gràcies als vots del govern (CiU i PP) i el suport clau d'Ara Reus, a l'oposició. Així, es dissol la societat que servia per relligar tot el conglomerat de l'hòlding, EPEL Innova, i les empreses municipals passen a fusionar-se en tres grans blocs: el principal, Reus Serveis Municipals; Reus Transport Públic, i, per últim, Reus Esport i Lleure, que acabarà integrant-se al primer bloc.

La proposta va rebre crítiques del PSC i de la CUP, que alerta que l'endeutament generat per Innova no desapareix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia