Política

Ernest Maragall s'afegeix a la campanya ‘Catalunya diu prou'

El líder de NECat i número 2 a la llista d'ERC a les europees ingressarà els seus impostos a l'Agència Tributària de Catalunya

Una setantena d'ajuntaments ja ingressen els tributs a la hisenda catalana

El líder de Nova Esquerra Catalana (NECat) i número dos a la llista d'ERC a les eleccions europees, Ernest Maragall, ha pagat aquest matí els seus impostos a l'Agència Tributària de Catalunya (ATC) com a acte “de sobirania fiscal”. L'exdirigent socialista ho ha fet en companyia de la plataforma Catalunya Diu Prou, representants de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), empresaris, associacions i una desena dels 70 ajuntaments que ja liquiden els seus tributs estatals (IVA, impost de societats i renda) a la seu de l'ATC en lloc de fer-ho a l'agència estatal.

Tots ells estan adherits a la plataforma Catalunya diu prou, que amb l'obertura del termini per presentar la declaració de la Renda del 2013, aquest divendres ha presentat una nova campanya informativa per donar a conèixer els passos que cal fer per pagar els impostos a la Generalitat i no a l'Estat.

Margall ha convidat “ciutadans i empreses” a ingressar els impostos a l'Agència Tributària catalana, que d'aquesta manera “podrà conèixer i gestionar impostos que fins ara eren o són encara, estrictament estatals”. A més, ha considerat que la iniciativa és un primer pas, un “assaig”, per construir la hisenda d'un Estat català. “Potser això pugui semblar molt embrionari però en realitat és ja un gest potentíssim i amb un futur indiscutible”, ha augurat.

70 municipis adherits

La campanya per la sobirania fiscal va arrencar el 2012 i, segons la seva portaveu, Carme Teixidó, ja ha aconseguit que una setantena de municipis s'hi adhereixin i ingressin els seus impostos en aquest organisme de la Generalitat, que després ha de transferir-los a la hisenda estatal. Una de les últimes incorporacions a la campanya és Mataró, amb una població de 120.000 habitants. També ho fan ja unes 500 empreses i “milers de ciutadans individuals”. L'any passat ja van ser al voltant d'unes 2.000 persones les que van fer ingressar la liquidació de la renda a l'Agència Tributaria Catalana.

En representació de la desena d'ajuntaments que també avui han pagat els seus impostos davant l'Agència Tributària de Catalunya, l'alcalde d'Alella, Andreu Francisco, i el primer tinent d'alcalde de Solsona, Lluís Xavier Gonzàlez, han volgut deixar clar que no només el pagament d'impostos davant aquest organisme “és plenament legal”, sinó que ja hi ha una resolució de l'Administració d'Hisenda espanyola que ho confirma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

El PSOE ajorna a dimarts la comissió federal que ha d’aprovar la llista per a les europees

barcelona
política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona