Política

El diputat de C's Jordi Cañas deixa l'escó en ser imputat

El portaveu parlamentari del partit anuncia que renunciarà a la seva acta dilluns després de rebre una providència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per un presumpte cas de frau fiscal

Espera tornar quan “s'aclareixi” la seva imputació

Jordi Cañas ha anunciat aquest divendres que dilluns renunciarà a la seva acta de diputat al Parlament després de rebre una providència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) citant-lo a declarar com a imputat per un suposat frau fiscal. El parlamentari de C's ha indicat que vol tenir un comportament “exemplar” en moments de desconfiança política. Ha indicat que és conscient que aquesta decisió és “irreversible a curt termini”, però ha afegit que espera poder tornar a les institucions quan s'aclareixi el cas. Cañas, que ha assegurat que té “el suport absolut” del seu “amic” Albert Rivera, ha explicat que pren aquesta decisió “per fidelitat als seus principis ètics i polítics”.

Cañas no ha volgut valorar els motius pels quals ha estat imputat, i ha dit que ho farà quan el procés acabi, però sí que ha remarcat que la seva vinculació amb aquest cas es redueix a un pagament d'una factura a una empresa investigada per un frau en el pagament de l'impost de societats l'any 2005, essent Cañas l'exparella de la germana de l'administrador d'aquesta companyia.

Amb aquesta decisió, Cañas renuncia a l'aforament que tenia com a diputat, i ara se li aplicarà el mateix procés judicial que a qualsevol altra ciutadà, ha apuntat. L'encara parlamentari de C's, que segueix sent el seu secretari d'Acció Política, ha explicat que ha pres aquesta decisió perquè “en un món on impera la desconfiança”, l'única forma de recuperar-la és a través del valor de “l'exemplaritat”. “No vull donar exemple, vull tenir un comportament exemplar”, ha aclarit.

Cañas ha reconegut que el dia que va ser escollit diputat va ser un dels millors de la seva vida, i avui és un dels més tristos. “Però els que estimem la polític hem d'assumir el cost que té i dignificar-la amb un comportament adequat, correcte, digne i exemplar”, ha afegit el diputat, que s'ha emocionat quan ha donat les gràcies als seus pares, tot reconeixent que estan preocupats per ells. També ha donat les gràcies als seus companys de partit, i als que “se n'alegren” per aquesta renúncia, els ha dit volgut dir que tornarà, citant paraules del general McArthur quan va haver de retirar-se de Filipines envoltat pel Japó en la Segona Guerra Mundial.

La següent de la llista de C's per Barcelona és María del Carmen Pérez Martínez. La Mesa acceptarà a tràmit la renúncia de Cañas el dimarts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Vergés reivindica un Govern que doni les mateixes oportunitats a totes les comarques

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona
estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona
guerra a europa

Els aliats anuncien l’enviament a Ucraïna de míssils i artilleria

barcelona
escòcia

La crisi al govern escocès deixa en l'aire el futur del primer ministre

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

L'auge de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució dels Clavells

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona