Política

Un jutjat investigarà la gestió econòmica dels exdirectius de RTVV

Admet a tràmit una denúncia de Compromís en què els responsabilitza de la fallida de l'ens

Estan citats a declarar Lola Johnson, Luis Redondo, Lluís Motes i Nuria Romeral

El jutjat de primera instància i instrucció número 6 de Paterna ha anunciat que incoa diligències prèvies després d'admetre a tràmit una denúncia de Compromís contra directius de RTVV. La coalició considera que hi ha indicis de delicte en la seua gestió econòmica i patrimonial que va dur l'empresa a tancar, segons han informat fonts de la coalició. Així, i segons l'article 774 de la llei d'enjudiciament criminal, incoa les diligències “per esbrinar la identitat i les circumstàncies de les persones responsables i la realitat dels fets succeïts” per si foren constitutius de delicte.

El contingut de la denúncia, que segons han informat no s'havia fet pública, i els detalls del tràmit judicial seran explicats pel síndic parlamentari de Compromís, Enric Morera, en una roda de premsa convocada d'urgència per a aquest mat. En la interlocutòria, la jutgessa titular cita a declarar per al 8 de juliol els exdirectors de TVV Dolores Johnson (actual secretària autonòmica de Comunicació de Presidència de la Generalitat) i Luis Redondo. Un dia més tard acudiran a declarar els també exdirectius, respectivament, de la televisió i la ràdio públiques Lluís Motes i Nuria Romeral. Quant a l'exdirector general de RTVV José López Jaraba, la jutgessa dirigeix un exhort als jutjats de Madrid.

Segons Compromís, la denúncia presentada instava a investigar “la gestió econòmica i patrimonial que va dur l'empresa a tancar i a deixar un deute en l'Administració pública valenciana pròxim a 1.600 milions d'euros”. “Compromís reclama en la denúncia que se'ls responsabilitze personalment del crebant econòmic que han produït, considerant aquest deute públic com a il·legítim”, afig el comunicat en el qual s'anuncia la convocatòria de la roda de premsa d'aquest matí, a la qual acudirà també el cap de llista de la coalició Primavera Europea, Jordi Sebastià, alcalde de Burjassot, localitat on se situa la seu de RTVV.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia